Løkke: Personangreb på Exitcirklen er ikke ok

Inger Støjberg har handlet korrekt i sagen om Exitcirken, fastslår statsminister, men han tager afstand fra angreb.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen mener at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg har handlet korrekt i sagen om Exitcirklen, men personangreb er ikke ok. (Foto: NILS MEILVANG © Scanpix)

Hvis en statslig pulje på to millioner kroner kun får en ansøgning, og kun for en brøkdel af beløbet, så er det fair nok at stille spørgsmålet, om ikke puljen bør sløjfes.

Sådan lyder vurderingen fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), der sent i aftes kommenterede sagen om Exitcirklen, en forening der arbejder for at hjælpe kvinder ud af social og religiøs kontrol.

I går beskrev Berlingske, at udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) havde foreslået at sløjfe en pulje på to millioner kroner, som Exitcirklen som eneste ansøger havde søgt støtte fra. Det sagde partierne bag puljen imidlertid nej til.

Men Støjberg gjorde ret i at rejse sagen, lader statsministeren forstå i et tweet udsendt efter, at sagen havde været oppe i DR2-programmet Deadline.

https://twitter.com/larsloekke/status/922931434310000641?ref_src=twsrc%5Etfw

- Træt af konspirationsteorier, skriver Løkke.

- Aftalt pulje på to millioner. Én ansøger. Skal vi droppe, spørger ministeren. Nej. Så uddeles penge. Problem?, spørger han retorisk.

Hvad der til gengæld ikke er i orden, er, at de to kvinder bag projektet, Sherin Khankan og Khatera Parwani, siden er blevet udsat for personangreb i et omfang, der er blevet betegnet som karaktermord.

Blandt andet stiller den konservative Naser Khader og Dansk Folkepartis Martin Henriksen spørgsmålstegn ved, om Sherin Khankan nu også er imod sharialovgivning.

Og det er "ikke ok", skriver statsministeren i et svar til en twitterbruger, der vil vide, hvad Løkke mener om den måde, "kvinderne fra Exitcirklen er blevet angrebet på."

/ritzau/