Løkke vil holde regnbuefanen højt og ændre holdninger

Regeringen har onsdag præsenteret en handlingsplan på LGBTI-området. Det er den første af sin slags i Danmark.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og ligestillingsminister Eva Kjer Hansen (V) præsenterer en handlingsplan for LGBTI-personer, på Regnbuepladsen i København. (Foto: Jonas Olufson © Scanpix)

Nok kan homoseksuelle gå hånd i hånd på gaden i Danmark, men der er for mange, som ikke har lyst til at gøre det.

Det skal regeringens handlingsplan på LGBTI-området, der dækker over homoseksuelle, biseksuelle, transkønnede og interkønnede, gøre noget ved.

Det forklarer statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) om planen, der onsdag er præsenteret på Regnbuepladsen i København.

- Vi kan ikke lovgive om de tanker, du tænker, men ved at holde den her regnbuefane højt kan vi være med til at påvirke tingene over tid, siger Løkke.

- Jeg tror, at vi når en dag, hvor det er absolut almindeligt forekommende – også blandt etniske minoriteter – at man ser med et åbent sind på folk, der har en anden seksualitet.

Løkke: Vi skal kæmpe videre

Handlingsplanen er den første af sin slags på området. Der er afsat 25 millioner kroner til planen, som indeholder 42 initiativer.

- Vi kan se, at der er mange i LGBTI-miljøet, som går med selvmordstanker og føler sig ensomme. Derfor skal vi kæmpe videre, og det gør vi med denne her plan, og derfor skal vi kæmpe videre, siger Løkke.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk