Lolland og Jammerbugten vil med i Hjørrings sagsanlæg mod staten

Lolland Kommune har mistet 111 millioner kroner på på grund af fejlen i udligningssystemet.

Havde vi haft de penge, havde vi ikke behøvet at sætte skatten op eller optage et likviditetslån, siger borgmester Holger Schou Rasmussen. (Arkivfoto fra 2016) (Foto: Mathias Løvgreen Bojesen © Scanpix)

Lolland Kommunes borgmester, Holger Schou Rasmussen (S), bakker op om et sagsanlæg, som er på vej fra Hjørring Kommune mod staten.

- Jeg vil anbefale over for byrådet, at vi følger Hjørring og bakker op om et sagsanlæg mod staten, siger han.

Sagsanlægget kommer, fordi en række kommuner mener sig snydt for millioner af kroner på grund af en fejl i udligningssystemet.

Fejlen har betydet, at der ikke er taget højde for udlændinges uddannelsesniveau i det system, der udligner økonomien mellem kommunerne.

Så kommuner med mange højtuddannede udlændinge har fået samme tilskud som kommuner med mange udlændinge uden uddannelse.

- Over tre år har vi i Lolland Kommune mistet 111 millioner kroner på den konto. Det er rigtig mange penge, siger Holger Schou Rasmussen.

- Havde vi haft de penge, havde vi ikke behøvet at sætte skatten op eller optage et likviditetslån, siger borgmesteren.

Han forventer, at flere kommuner vil følge Hjørring og Lolland og støtte op om et sagsanlæg mod staten.

Beslutningen om at gå med i et sagsanlæg er på økonomiudvalgets dagsorden på torsdag og skal efterfølgende drøftes i byrådet.

Også i Jammerbugt Kommune er der opbakning til nabokommunen Hjørring. I Jammerbugt Kommune er de nemlig gået glip af 51 millioner kroner i perioden mellem 2015-2018, og de penge vil borgmester Mogens Christen Gade (V) forsøge at få hjem igen.

- Det er en klar markering af, at vi er blevet snydt, og hvis man ønsker at tilgodese nogen, der i hvert fald ikke er blevet snydt, så kunne det også godt være, at man på et tidspunkt vil tilgodese nogen, der helt dokumenterbart er blevet snydt i forhold til de data, der er blevet brugt, siger han til Nordjyske.

/ritzau/

Facebook
Twitter