Lose skal vikariere i regeringen: 'Jeg vender tilbage til Region Syddanmark'

Stephanie Lose har i et par dage vidst, at hun skulle være midlertidig økonomiminister.

Stephanie Lose understreger, at hun vender tilbage til posten som regionsrådsformand for Region Syddanmark, når hun ikke længere skal vikariere i regeringen. (Foto: © Martin Sylvest, Ritzau Scanpix)

Venstres Stephanie Lose skifter i dag titlen som regionsrådsformand i Region Syddanmark ud med en ny titel: Midlertidig økonomiminister.

For i partiformand Jakob Ellemann-Jensens sygefravær har økonomiminister Troels Lund Poulsen dobbelt-jobbet og passet både sit eget ministerium og forsvarsministeriet, men det er ikke længere holdbart.

Derfor skal Lose nu midlertidigt passe økonomiministerposten. En lidt særlig situation, erkender hun selv.

- Men jeg ser frem til at løse opgaverne i ministeriet i den tid, som det er nødvendigt. Og så vil jeg glæde mig til at vende tilbage hjem til Region Syddanmark, når der ikke er brug for mig her længere, siger hun.

Stephanie Lose og Jakob Ellemann sammen til Venstres landsmøde i november sidste år. (Foto: © Ernst van norde, Ritzau Scanpix)

Mens hun passer Økonomiministeriet, tager hun orlov fra jobbet som regionsrådsformand. Men det midlertidige skifte betyder ikke, at hun fremover ser sig selv gå ind i landspolitik, understreger hun.

- Nej, det er det ikke et udtryk for.

- Det er et udtryk for, at jeg qua min rolle som næstformand har en særlig forpligtelse til at løse opgaver i Venstre, når der er brug for mig, og det er der nu. Derfor har jeg prioriteret at sige ja til den her opgave, siger hun.

Vidst det i nogle dage

Hun vil dog ikke helt udelukke, at der kunne ligge en fremtid for hende på Christiansborg.

- Jeg har ikke nogen krystalkugle, så at kigge årevis ud i fremtiden, synes jeg måske er lidt meget. Men jeg kan i hvert fald meget klart sige, at det her er midlertidigt, og jeg vender tilbage til Region Syddanmark.

Selvom udnævnelsen i morges kom som en nyhed for de fleste, var Lose dog ikke selv helt uforberedt. Hun siger, at hun har vidst det "i nogle dage efterhånden".

Det er altså i fraværet af Venstres formand, Jakob Ellemann-Jensen, at Lose nu skal ind og vikariere på ministerholdet. Selv skriver Jakob Ellemann-Jensen på Facebook i dag, at det går fremad med helbredet, efter han måtte sygemelde sig med stress for en måned siden.

Men han skriver også, at han endnu ikke er klar til at komme tilbage. Men hvor længe Lose regner med at skulle vikariere i regeringen, tør hun ikke selv spå om.

- Der er ikke sat nogen tid på, og det er med velberådet hu, det skal man altid passe på med i situationer som den her. Det må vi tage, som det kommer.