Louise Frevert overvejer nyt parti

Louise Frevert - tidligere politiker for Konservative og Dansk Folkeparti - overvejer at danne nyt parti. Kernepunkter: Højst 50 procent skat og mindre blødsødenhed.

For en måned siden blev Louise Frevert løsgænger i Folketinget efter at have forladt Dansk Folkeparti. Nu har hun planer om at starte et nyt borgerligt parti: Kernepunkter er lavere skat og mindre blødsødenhed. (Foto: Søren Bidstrup © Scanpix)

Louise Frevert, der for en måned siden forlod Dansk Folkeparti, overvejer at starte et nyt politisk parti. Blandt kernepunkterne er højst 50 procent skat og mindre blødsødenhed overfor ledige.

Den 54-årige nuværende løsgænger i Folketinget vil bruge sommerferien til at tænke over projektet. I givet fald bliver der tale om et parti med mere traditionel borgerlig profil end Dansk Folkeparti.

- Jeg kan ikke sige mere, men jeg kommer tilbage til det efter sommerferien, siger Frevert til Ritzaus Bureau.

"Danmark som en virksomhed"

Overfor Lokalavisen Østerbro har Frevert afsløret partiets overordnede princip, nemlig at "Danmark bør beskrives som en virksomhed":

- Der er alt for megen kassetænkning i dag. I stedet skal man tænke, hvad et firma vil gøre for at hæve standarden på forskellige områder, siger Louise Frevert til avisen.

Mindre blødsødenhed

Det nye parti skal blandt andet gå ind for:

  • Højst 50 pct. skat.

  • Højst børnecheck for to børn.

  • Større indsats for at få "passive" igang og mindre blødsødenhed.

  • Skarpere udlændingepolitik.

"DF er blevet et halehæng"

Netop vedrørende udlændingepolitikken retter Louise Frevert en sviende kritik mod Dansk Folkeparti. Partiet tør ligesom andre partier ikke tale om problemerne i samfundet, mener hun:

- Dansk Folkeparti er også blevet halehæng og lave i mælet. Vi er nødt til at være mere skarpe, siger Louise Frevert.

Hun mener for eksempel, at elever i femte klasse, der ikke kan læse dansk, skal have et halvt års intensiv undervisning, som det sker i New Zealand og Australien.

Mere fra dr.dk

Facebook
Twitter