Loven vedtaget: Elbiler sættes ned i pris

Prisen på elbiler falder, efter at regeringen, Socialdemokratiet og Radikale vedtager ny lov.

Ny aftale betyder, at registreringsafgiften forbliver 20 procent, indtil der er solgt 5.000 nye elbiler. (Foto: © Thomas lekfeldt, Scanpix)

Elbiler vil nu falde markant i pris, efter at et flertal i Folketinget i dag har vedtaget en ny blid indfasning af registreringsafgiften.

Salget af elbiler gik stort set i stå i 2015. Her endte nemlig perioden, hvor elbilerne som et forsøg havde været fritaget for afgift.

Men nu har regeringen sammen med Socialdemokratiet og Radikale vedtaget en ny lov, som lemper afgiften, hvilket man blev enige om i april.

Registreringsafgifterne bliver holdt nede på 20 procent (mod 40 procent i dag) indtil januar 2019, eller til der er solgt 5.000 elbiler. Samtidig indføres der et batterifradrag.

Forventer nyt salg

Det betyder, at der nu kan sættes pris på, hvor dyre de forskellige bilmodeller bliver, oplyser Lærke Flader, branchechef i Dansk Elbil Alliance.

- Mange af modellerne bliver mellem 40.000 og 50.000 kroner billigere. Vi tror på, at det kan sætte gang i elbilsalget igen, siger Lærke Flader.

Således vil en Nissan Leaf, der før kostede 321.000 kroner, kunne fås for omkring 275.000, oplyser Dansk Elbil Alliance. En Hyundai Ioniq, der før kostede 269.000 kroner, vil nu kunne fås for omkring 220.00 kroner.

Loven træder i kraft 1. juli, men allerede fra i dag går forhandlerne i gang med at sætte priserne ned.