Lykketoft: Jeg har ikke kritiseret Per Stig

Mogens Lykketoft afviser, at det har været hans hensigt at kritisere Per Stig Møller for at have brugt privatfly på rejser til Bruxelles.

Udenrigsministre skal bruge charterfly, hvis ikke de kan bruge rutefly. (© DR)

Det har aldrig været Mogens Lykketofts hensigt, at kritisere Per Stig Møller for hans brug af privatfly i stedet for rutefly som udenrigsminister.

Det siger han efter, at B.T. i dag skriver, at han fløj lige så tit i privatfly som Per Stig Møller.

- Den historie har kun kunnet vokse sig stor, fordi jeg er i Afrika og har haft problemer med at komme i kontakt med Jer, siger Mogens Lykketoft fra bushen i Zambia.

- Jeg har ikke sagt, at jeg kun har fløjet i privatfly en gang. Udenrigsministre skal bruge charterfly, hvis de ikke kan bruge rutefly.

Ting rodet sammen

- B.T. har prøvet at spørge mig, om det var forargeligt, at Per Stig Møller mange gange er rejst i charterfly til Bruxelles. Så sagde jeg: Nej, det kan jeg ikke tage stilling til. Normalt er der jo mange rutefly til Bruxelles, og vi har jo haft den praksis, at hvis vi overhovedet kunne tage rutefly, så skulle vi gøre det. Og jeg kunne ikke på stående fod huske, at jeg selv mere end en gang var fløjet med charterfly. Det viser sig så at være tre gange, siger Mogens Lykketoft.

- Og det er så blevet rodet sammen med alt muligt andet, tilføjer han.

Mogens Lykketoft synes dog stadig, at det er en god ide, at Rigsrevisionen kigger sagen igennem.

- Det er altid godt, når der stilles spørgsmål ved en ministers optræden, siger Mogens Lykketoft.

Facebook
Twitter