Måling: Kæmpe støtte til Ny Alliance

Den første meningsmåling efter stiftelsen af Ny Alliance viser enorm folkelig støtte til Khader, Samuelsen og Seebergs parti: 11 procent vil sikkert eller sandsynligvis stemme på partiet. Og ifølge partiets hjemmeside har over 4000 meldt sig ind.

De tre stiftere af Ny Alliance fortalte om deres parti i Aftenshowet på DR1 (Foto: DR © DR)

Den første meningsmåling efter Naser Khader, Anders Samuelsen og Gitte Seeberg lancerede deres nye parti, tegner på et massivt vælgerskred.

11 procent svarer at de med sikkerhed eller sandsynligvis vil stemme på det ny parti, viser målingen som Epinion Capacent har udført for DR.

Stor opbakning fra Radikale

1007 repræsentativt udvalgte danskere over 18 har svaret på spørgsmålet "Tror du, at du vil stemme på Naser Khaders parti Ny Alliance ved det næste Folketingsvalg?"

To procent svarede "Ja, helt sikkert", ni procent svarede "Ja, sandsynligvis", og 21 procent svarede "Måske, måske ikke".

Den massive opbakning til Ny Alliance kommer især fra personer, der stemte på Det Radikale Venstre ved sidste valg.

Regeringsvælgere støtter

29 procent af de radikale vælgere siger, at de med sikkerhed eller sandsynligvis ville stemme på Khader, Samuelsen og Seebergs parti.

Men også blandt regeringens vælgere er støtten stor.

19 procent af de konservative vælgere siger, at de sikkert eller sandsynligvis vil stemme på partiet ved næste Folketingsvalg. For Venstre er det tilsvarende tal 15 procent.

Mange medlemmer

Det er ikke kun i meningsmålingen, at Ny Alliance oplever massiv støtte. På partiets hjemmeside vælter det ind med medlemmer og frivillige medhjælpere.

Over 4200 har allerede meldt sig i den hastigt voksende medlemsskare, fremgår det af hjemmesiden, der tæller støtterne i takt med at de melder sig på siden.

Tallet tikker sig højere minut for minut. Men enhver kan melde sig til uden at betale med det samme, så tallet kan være kunstigt højt.

Til sammenligning har Det Radikale Venstre cirka 9.500 medlemmer og Enhedslisten har godt 4000 medlemmer. Det største parti, Venstre, har 68.000 medlemmer.

100.000 kr fra Kolind

Et tusindtal har desuden meldt sig som frivillige, men det er muligt at registrere sig som begge dele, så der er formentligt et stort overlap, oplyser det nye partis presseansvarlige, Ingrid Reumert til DR.

Ud over tilsagnene om medlemsskab og praktisk hjælp er der også penge på vej til det ny parti. Den prominente erhvervsmand Lars Kolind og hans kone støtter Naser Khaders nye politiske projekt med 100.000 kroner, fortæller han.

Hvorvidt det nye parti bliver en succes er eksperterne meget i tvivl om. DRs politiske redaktør Ask Rostrup tror at Ny Alliance kan blive en stor succes, mens valgforsker Søren Risbjerg Thomsen end ikke tror, at partiet får plads i Folketinget.

ExternalContenthttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:5327e923a11f9d1b2c78c6c9http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e805a6187a20a446ce5cbhttp://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e805a6187a20a446ce5ce

Facebook
Twitter