Måling: Klart flertal til oppositionen

Den første meningsmåling efter Bankpakke 2 vender tommelfingeren nedad til regeringen og giver stort flertal til oppositionen. Især SF går frem og får nu 19 procent af stemmerne.

SF's formand kan glæde sig over de nye tal fra Epinion, mens statsminister Anders Fogh Rasmussen kan se betænkeligt på de røde tal. (Foto: Linda Henriksen © Scanpix)

Den første meningsmåling efter Bankpakke 2 vender tommelfingeren nedad til regeringen og giver stort flertal til oppositionen.

Ifølge målingen, som Capacent Epinion har lavet for DR Nyheder, står den blå blok til 83 mandater, mens den røde blok får hele 92 mandater. (Se hele målingen - pdf)

Fremgangen skyldes især, at SF er gået frem fra 29 til 34 mandater siden sidste måling, mens DF er gået tilbage med tre mandater og Konservative med to mandater.

Obama-mani og finanskrise

Politisk redaktør for Ritzau, Jesper Thobo-Carlsen, siger, at det er interessant, at SF for første tager et stort spring uden de andre partier i den røde blok tilsvarende går ned.

- SF tager vælgerne hen over midten. Og der er to årsager til det. Vi har oplevet en lang periode med Obama-mani. Det har skabt en special politisk dynamik, som Villy Søvndal bedre end de andre har været god til at ramme. De taler blandt andet om forandring og en bedre verden i deres nye program, siger han.

- For det andet har finanskrisen den seneste tid skiftet karakter. De store danske virksomheder fyrer ansatte i hundredvis, og der kommer frygt for arbejdsløshed med ind i billedet, siger Jesper Thobo-Carlsen.

I øvrigt får det nystiftede parti Borgerligt Centrum ikke den store opbakning i deres første meningsmåling. De får 0,2 pct. af stemmerne, så der er langt op til spærregrænsen.

(© DR)
Facebook
Twitter