Måling: Klaus Riskær flirter med spærregrænsen

Målingen viser også, at afstanden vokser mellem oppositionen og blå blok.

- Min personlige vurdering er, at det er rigtig vigtigt, at vi i det kommende uger får lagt vores kandidatlister ud, så offentligheden kan komme i kontakt med de andre borgere, jeg involverer i projektet, siger Klaus Riskær om ny måling. (Foto: © Philip Davali, Scanpix)

Hvis der var folketingsvalg i dag, så ville det nystartede parti Klaus Riskær Pedersen være snublende nær spærregrænsen.

I en meningsmåling, Epinion har foretaget for DR Nyheder, står partiet til 1,8 procent af stemmerne, og hermed flirter de med spærregrænsen på to procent.

Men i og med, at der en usikkerhed på 0,7 procent i begge retninger, så kan man ikke sige entydigt, om partiet ville blive valgt i Folketinget, hvis der var valg i dag.

Partiets leder og stifter, Klaus Riskær Pedersen, er glad for antallet af vælgere, der har peget på partiet, selv om de lige netop ikke kravler over spærregrænsen.

- Jeg er glad for, at et projekt, der i første omgang fik støtte af 43.000 danskere, også vækker interesse i en bredere vælgergruppe. Det er noget, som jeg er meget stolt af, siger han og fortsætter:

- Jeg tror, at en del af kritikken af min person har trukket opbakningen i en negativ retning, men mon ikke at vi skal forbi det her og begynde at tale politik og indhold, og så kan vælgerne vurdere om det, jeg kommer med er fornyende.

Målingen viser også, at 13,3 procent af de adspurgte lige nu er i tvivl om, hvor de skal sætte deres kryds. Og det er noget, som Klaus Riskær Pedersen er meget opmærksom på.

- Indtil videre har det været meget Klaus Riskærs projekt. Så min personlige vurdering er, at det er rigtig vigtigt, at vi i de kommende uger får lagt vores kandidatlister ud, så offentligheden kan komme i kontakt med de andre borgere, jeg involverer i projektet, siger han.

I går blev Klaus Riskær Pedersen officielt opstillingsberettiget af Indenrigsministeriet. På Twitter skrev han, at han i næste uge vil fremlægge en liste med kandidater til valget i alle storkredse.

Oppositionens forspring vokser

Epinions måling rokker ikke ved, at oppositionen stadig har et stort forspring ned til blå blok.

Rent faktisk er forspringet vokset yderligere sammenlignet med målingen i januar. Hvis der var valg i dag, ville oppositionen sidde på 96 mandater mod 95 i seneste måling.

Det betyder også, at oppositionen står til 90 mandater - og hermed flertallet - selv om man ikke tæller Alternativets seks mandater med. Det er særligt interessant, fordi Alternativet har sagt, at de vil pege på deres egen partileder, Uffe Elbæk, som statsminister.

Hos Socialdemokratiet, der satser på at få partileder Mette Frederiksen som landets næste statsminister, giver målingen en god fornemmelse i maven.

- Men der er ikke noget, der er afgjort endnu, og derfor er det også vigtigt at sige, at den eneste måling, der for alvor er interessant, er afstemingen på valgdagen, siger partiets politiske ordfører, Nicolai Wammen, der særligt hæfter sig ved, at Socialdemokratiet står til 28,2 procent af stemmerne og hermed står til at blive Folketingets klart største parti.

Hos regeringspartiet Venstre hæfter man sig ikke særligt ved, at blå blok sakker yderligere bagud i den seneste måling.

- Målinger går op og ned. Der er en måling, som tæller, og det er den, som er på valgdagen. Og derfor koncentrerer jeg mig lige nu om at lave gode politiske aftaler for danskerne, siger politisk ordfører Britt Bager, der konkret peger på, at de er i gang med at forhandle om en sundhedsaftale og en aftale på pensionsområdet.