Måling: Lene Espersen bør gå af som udenrigsminister

En ny meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR, viser nu, at 52 procent af de danske vælgere mener, at Lene Espersen bør gå af som udenrigsminister.

(Foto: Casper Christoffersen © Scanpix)

Udenrigsminister Lene Espersen er igennem længere tid blevet kritiseret for ikke at deltage i flere internationale møder.

En ny meningsmåling, som Epinion har foretaget for DR, viser nu, at 52 procent af de danske vælgere mener, at Lene Espersen bør gå af som udenrigsminister.

33 procent - svarende til en tredjedel - mener derimod, at Lene Espersen bør blive som udenrigsminister og bør få arbejdsro.

Målingen viser desuden, at Lene Espersen har væsentlig større opbakning blandt sine egne konservative vælgere, hvor 75 procent - svarende til tre ud af fire - mener, at hun bør blive som udenrigsminister og gives arbejdsro. 17 procent af de konservative vælgere synes dog, at hun bør gå af.

1.024 repræsentativt udvalgte danskere over 18 år har deltaget i undersøgelsen, der er gennemført d. 2. august 2010.

Hårdt arbejde

De Konservatives politiske ordfører, Henriette Kjær, ønsker ikke at kommentere undersøgelsen, og konstaterer, at gruppen stadig har fuld tillidt til Lene Espersen.

Jens Ringberg, som er DRs politiske analytiker, siger at Lene Espersens appel til danskerne om ikke at måle hende på en anden målestok end andre, er slået fejl.

- Nu kan hun kun genvinde folks tillid ved hårdt arbejde. For partiet som sådan, handler det om at fremlægge politiske initiativer, så det er dem og ikke Lene Espersen debatten handler om, siger Jens Ringberg.

Facebook
Twitter