Måling: Regeringen har atter flertal

Oppositionen har mistet sit flertal og alle tre borgerlige partier går frem i ny meningsmåling, som kommer efter terrorangreb og konflikt på arbejdsmarkedet.

Anders Fogh Rasmussen og Bendt Bendtsen kan glæde sig over, at VKO atter har flertallet, hvis en ny meningsmåling står til troende. (Foto: Keld Navntoft © Scanpix)

VK-regeringen kan - sammen med Dansk Folkeparti - atter samle flertal, hvis der var folketingsvalg i morgen. I en meningsmåling, Catinét Research har lavet for Ritzau, står VKO således til 90 mandater mod 85 til oppositionen.

For blot en måned siden var billedet ellers det omvendte. Dengang havde De Radikale, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten for første gang siden folketingsvalget i november 2007 flertal med 89 mandater, mens Dansk Folkeparti, Venstre og De Konservative stod til 86 mandater.

Alle tre borgerlige partier går frem

Meningsmålingen - som kommer efter terrorangrebet mod den danske ambassade i Pakistan og den seneste måneds konflikt på arbejdsmarkedet - afslører, at alle de tre borgerlige partier går frem: Dansk Folkeparti fra 12,9 procent i maj til nu 14,4, De Konservative fra 9,8 til 10,2 procent og Venstre fra 25,6 til 26,2 procent.

Samtidig er Ny Alliances tilbagegang i meningsmålingerne efterhånden så udtalt, at partiets tilslutning snart ikke kan registreres.

I den seneste meningsmåling får Ny Alliance blot 0,2 procent af stemmerne. En tilbagegang fra én procent i maj - og 2,8 procent ved folketingsvalget i november.

Socialdemokraterne den store taber

I forhold til den seneste meningsmåling er Socialdemokraterne dog den store taber. Det tidligere regeringsparti går tilbage til 23,4 procent af stemmerne mod 25,3 procent i maj.

De Radikale går tilbage til 5,4 procent mod 5,5, og Enhedslisten fra 2,6 til nu 2,3 procent. På venstrefløjen er det kun SF som går en smule frem fra 16,5 procent til 17,1 procent.

I forhold til folketingsvalget er SF imidlertid stadig den store vinder med en fremgang på hele 4,1 procent af stemmerne, hvis der var valg i morgen. Den store taber - ud over Ny Alliance - ville være Socialdemokraterne, som ligger 2,1 procent efter valgresultatet.

For de øvrige partier er der tale om marginale - eller slet ingen - ændringer i forhold deres resultater ved folketingsvalget.

Catinéts politiske meningsmåling baserer sig på interview gennemført via telefon foretaget mellem den 6. og den 14. juni 2008 med 1013 repræsentativt udvalgte personer over 18 år. Cirka 18 procent af de adspurgte var på nuværende tidspunkt i tvivl om partivalg. Usikkerheden i meningsmålingen er på +/- 2,7 procent.

FacebookTwitter