Måling: Tvivlere hælder til blå blok

En stor vælgerskare er tvivl om, hvor de skal sætte krydset. Men et flertal af dem foretrækker Lars Løkke Rasmussen.

Lars Løkke Rasmussen kan hente en god portion stemmer, hvis han formår at fjerne tvivlen hos den store gruppe af vælgere. (© Scanpix)

Hvis der blev trykket på valgknappen i dag, ville et flertal af de vælgere, der er i tvivl om, hvad de skal stemme, hælde mest til Lars Løkke Rasmussen (V) som statsminister.

Det viser en undersøgelse, som Voxmeter har foretaget for Ritzau.

39 procent af tvivlerne tror de vil stemme på et parti i blå blok, mens 27 procent spår, at et parti fra rød blok med Helle Thorning Schmidt (S) i spidsen ender med at få krydset.

- Hvis tvivlerne kan komme ud af tvivlen, er der en større chance for, at den store tilbagegang hos blå blok vil blive opvejet - i hvor stor grad er ikke til at sige, understreger valgforsker Søren Risbjerg Thomsen fra Aarhus Universitet.

Tvivlere afspejler personsager

Politisk kommentator Peter Goll, som er administrerende direktør i kommunikationsfirmaet GeelmuydenKiese mener, at målingen viser, at den borgerlige fløj stadig er i live.

- Det er et åbent ræs, som den røde lejre fører, men det er bestemt ikke afgjort endnu. Denne måling viser, at blå blok stadig har noget at kæmpe for, de er stadig i live, siger han.

Peter Goll påpeger samtidig, at den store tvivler-skare afspejler de mange personsager og gnidninger, der på det seneste har floreret hos blå blok.

- Så mange tvivlere opstår af den krise, de har haft. De støder vælgerne fra sig, og det sår tvivl hos vælgere med blå sympati. Men de søger ikke mod rød blok, tvivlerne kan jo også ende som sofavælgere, siger han.

15 procent tvivler

Målingen er foretaget fra den 7. til den 10. marts - en periode, hvor Tina Nedergaard (V) gik af som undervisningsminister, og Birthe Rønn Hornbech (V) blev fyret som integrationsminister, efter det er kommet frem, at hun har begået konventionsbrud i behandlingen af statsløse.

Af de 1003 adspurgte i undersøgelsen, udgør tvivlerne omkring 15 procent.