Magasin placerer Vestager blandt årtiets største globale tænkere

Det amerikanske magasin Foreign Policy har kåret Margrethe Vestager som en af de største globale tænkere.

Foreign Policy har kåret Margrethe Vestager som en af de 10 største globale tænkere i det sidste årti (Arkivfoto) (Foto: Liselotte Sabroe og Keld Navntoft © Ritzau Scanpix)

Margrethe Vestager er blevet kåret til at være blandt årtiets vigtigste globale tænkere.

Kåringen af Vestager, der er konkurrencekommissær i EU-kommissionen og tidligere politisk leder af Det Radikale Venstre, kommer fra magasinet Foreign Policy, som udgiver en specialudgave med de største globale tænkere inden for en række kategorier.

- Den første gruppe indeholder tænkere, der har haft en enorm indflydelse på verden i det sidste årti, skriver Foreign Policy om den gruppe, Margrethe Vestager er blevet kåret i.

Her ligger hun på en tredjeplads bag kinesiske Jack Ma, som har skabt giganten Alibaba, og formanden for Verdensbanken, Christine Lagarde.

Anerkendes for bøderegn

Foreign Policy skriver om kåringen af Margrethe Vestager i kategorien "Top 10 i de sidste 10 år":

- Ved at give massive bøder til selskaber som Google, Apple og Facebook har Margrethe Vestager positioneret sig selv som verdens ledende myndighed i kampen mod monopoler. Hendes arbejde i EU-Kommissionen har aldrig været vigtigere.

- Med amerikanske embedsmænd, der er afholdende i forhold til at straffe amerikanske teknologigiganter for deres misbrug af brugerdata, monopolistiske taktikker og tvivlsomme skatteforhold, har Vestager taget en ensom kamp for digital gennemskuelighed og forbrugerrettigheder.

- Og har hjulpet til at starte den kamp for reformer, der nu er i gang i Europa.

Foreign Policy er meget læst i politiske kredse og har ifølge sin hjemmeside over 2,3 millioner unikke besøgende på sin hjemmeside om måneden.

/ritzau/

Facebook
Twitter