Magtfuld Venstre-region presser Løkke og Jensen: Opfordrer formandskabet til at trække sig

Meldingen blev videregivet til formandskabet mandag aften, lyder meldingen fra anonyme kilder.

Presset stiger på Venstres formand Lars Løkke Rasmussen og næstformand Kristian Jensen erfarer DR Nyheder. (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Klokken 19 vil Venstre i Region Midtjylland i en pressemeddelelse opfordre det nuværende formandskab - Lars Løkke Rasmussen og Kristian Jensen - til at trække sig.

Det oplyser flere kilder tæt på processen til DR Nyheder.

Det blev besluttet på et ekstraordinært møde i regionen, der blev afholdt på Pårup Kro mandag aften, hvor de midtjyske kommuneforeningsformænd var indkaldt til rådslagning.

Venstre-regionen - der strækker sig lige fra Norddjurs og Aarhus i øst over Herning og Ikast-Brande til Lemvig og Ringkøbing-Skjern i vest - repræsenterer på den gode side af en femtedel af de omkring 1.000 delegerede, der vælger partiets formand på landsmødet, som Lars Løkke Rasmussen i søndags opfordrede til at fremrykke.

Der er derfor tale om en særdeles magtfuld del af baglandet, der nu direkte går i clinch med partiets formand og næstformand.

Ingen kommentarer

Her til morgen har det ikke været muligt at få nogen udtalelser fra hverken kommuneforeningsformændene, og heller ikke regionsformand Jens Nicolai Vejlgaard har ønsket at udtale sig.

Mandag aften - efter mødets afslutning - forklarede han dog, at der er et stort behov for at få skabt ro i partiet, der igennem de sidste mange uger har været omgærdet af diskussioner om, hvem der skal lede partiet.

- Det er en noget tumultarisk situation, og der har før været bedre stunder. Men vi er helt sikre på, at vi kommer godt ombord på skibet igen, så vi kan få det fremad, lød det efterfølgede fra Jens Nicolai Vejlgaard, der er formand for Venstres regionsbestyrelse i Midtjylland.

Mindre klart stod det, hvem hovedbestyrelsesmedlemmerne mener skal gå forrest som kaptajn.

- Vi har haft en god drøftelse om Venstres nuværende situation. Dens konklusion vil jeg nu meddele Venstres formandsskab, sagde Jens Nicolai Vejlgaard.

Se hans udmelding efter mødet herunder:

Løkke vil fortsætte

Det har heller ikke været muligt for DR Nyheder at få en kommentar fra Venstres formandskab.

Søndag aften udsendte Lars Løkke Rasmussen dog en video på Facebook, hvori han opfordrede til at fremrykke landsmødet for at få afklaret, hvad Venstres politiske linje skal være, samt hvem skal stå i spidsen for partiet.

Samtidig gjorde han det klart, at han ikke var på vej væk.

- Jeg ønsker at fortsætte med at tegne partiet udadtil og sikre maksimal indflydelse for partiet. Derfor vil jeg søge genvalg som formand og opbakning til min politiske linje ved landsmødet.

Efter planen skal Venstres landsmøde finde sted 16.-17. november, men står det til Lars Løkke Rasmussen skal det finde sted inden Folketingets åbning i oktober.

En ny dato skal drøftes i weekenden af Venstres hovedbestyrelse.