Malou Aamund forlader Ny Alliance - Khader vil have tænkepause

Malou Aamund har mistet troen på Ny Alliances projekt. Hun forlader partiet til fordel for Venstre. Naser Khader siger, at partiet ligger ned og har behov for en tænkepause.

Malou Aamund siger nu også farvel til Ny Alliance. I stedet går hun til Venstre. (Foto: © Morten Vassing, Scanpix)

MediaLinks:

Malou Aamund kan ikke længere stå inde for Ny Alliances politiske projekt og forlader nu partiet til fordel for Venstre.

- Jeg tror ganske enkelt ikke længere på projektet. Jeg føler, jeg bliver nødt til at være loyal over for de mærkesager, som jeg er gået til valg på, og derfor søger jeg optagelse i Venstres folketingsgruppe. For det er der, jeg er overbevist om, at jeg bedst vil kunne kæmpe for de reformtanker, som jeg hele tiden har stået for, siger Malou Aamund til Ritzau.

Partiets stifter Naser Khader siger, at partiet nu har brug for at tænke sig om.

- Vi ligger ned. Ny Alliance eksisterer stadig. Men har brug for at tænke vores fremtid igennem, sagde Naser Khader på pressemøde tirsdag middag.

Malou Aamund tog sin beslutning i weekenden efter længere tids overvejelse.

Regeringen har igen 90 mandater bag sig

- Der har ikke været én udslagsgivende ting. Det har langsomt bygget sig op. Nu er jeg bare blevet overbevist. Jeg tror ikke på det længere. I en periode kan man godt sidde og fordybe sig i sine egne sager, men på et eller andet tidspunkt bliver man nødt til at løfte blikket og spørge sig selv, om man tror på det fælles projekt. Og det gør jeg ikke længere, siger Malou Aamund.

Når Malou Aamund går til Venstre betyder det, at regeringen og DF igen har et flertal på 90 mandater. Det mistede de ellers, da Pia Christmas-Møller i starten af december forlod den konservative folketingsgruppe og blev løsgænger.

Ny Alliance har nu tre mandater i Folketinget. Det er stifterne Naser Khader og Anders Samuelsen, samt tidligere generalsekretær i Dansk Røde Kors, Jørgen Poulsen.

- Intet alternativ

Ved valget i november fik partiet fem mandater, men i sidste uge forlod et af partiets stiftere Gitte Seeberg ligeledes partiet.

Malou Aamund mener dog ikke, at hun snyder sine vælgere ved at gå til Venstre og dermed forlade Ny Alliances mission om at sætte Dansk Folkeparti uden for indflydelse.

- Jeg ser ikke noget alternativ, fordi jeg tror ikke på det politiske projekt Ny Alliance, og det bliver jeg nødt til at tage konsekvensen af i dag. Hvis der var en fremtid, så ville det selvfølgelig have været en hel anden situation. Og igen - det der med at definere sig selv i modpol til noget andet, synes jeg er noget underligt noget, siger Malou Aamund.

http://mu.net.dr.dk/admin/programcard/get/?id=urn:dr:mu:programcard:532e6d046187a20a446ce599