Manu Sareen: Forskruede mennesker har misbrugt vores kampagne

Socialminister Manu Sareen kalder misbrug af ministeriets navn og kampagne for langt ude.

På en af de falske plakater opfordres der til, at kvinder smider deres tørklæde ud i skraldespanden. (© Etnisk Ung)

Muslimske kvinder bør smide tørklædet i skraldespanden, og forældre bør ikke opdrage deres børn for "den ta'r vi os nemlig af. Vi skal nok sikre, at det ikke kun er tørklædet, din datter smider...".

Sådan står der på en plakat, hvor både Ministeriet for ligestilling, integration og sociale forhold og organisationen Etnisk Ung figurerer som afsender. Men det er de ikke, og plakaterne forarger socialminister Manu Sareen, der mener, at plakaterne er med at at afspore den demokratiske proces.

- Der er åbenbart nogle, som er fuldstændigt forskruede og imod, at vi hjælper unge kvinder, der er udsat for æresrelaterede konflikter, siger han til DR Nyheder.

Hængt op i socialt udsatte boligområder

Plakaterne er blevet hængt op flere steder i landet - blandt andet i socialt udsatte boligområder og på skoler. Budskabet på plakaterne tager udgangspunkt i en kampagne, som ministeriet og Etnisk Ung står bag, der hedder "Et spørgsmål om ære".

- Vi har tidligere set, at debatten har været meget følelsesladet på Facebook-siden for den her kampagne. Men jeg må ærligt indrømme, at det her er noget helt andet end bare at skrive noget på Facebook, siger ministeren.

- Der er nogle, som har sat sig ned og gennemtænkt det. Jeg har sjældent set noget så langt ude og åndssvagt, fortsætter Manu Sareen.

Overvejer politianmeldelse

Også hos organisationen Etnisk Ung er projektleder Susanne Fabricius chokeret.

- Kampagnen virker meget omfattende, og vi overvejer at politianmelde det, siger hun.

Manu Sareen vil heller ikke udelukke en politianmeldelse.

- Så langt er vi ikke nået endnu. Vi skal lige vende det og se, om det overhovedet er muligt, og om det vil føre nogen steder hen, siger han.

Hverken ministeriet eller Etnisk Ung ved, hvem der står bag navnemisbruget.

Etnisk Ung er støttet af Social- og Integrationsministeriet og er en del af LOKK (Landsorganisationen for kvindekrisecentre). Ministeriets logo er også på plakaterne.