Manu Sareen om partiskifte: Jeg manglede glæden hos R

Selv om Manu Sareen er afklaret omkring skiftet til Alternativet, var det utroligt svært at sige farvel til dem fra R, som har 'skabt' ham, siger han.

Manu Sareen skifter fra Radikale Venstre til Alternativet. (Foto: Jonas Skovbjerg Fogh © Scanpix)

Der var ingen tvivl hos den tidligere minister Manu Sareen, da han meldte sig ind hos liste Å og dermed lagde 14 år hos De Radikale bag sig.

Men det var ikke fordi, at der på papiret ikke var gode fremtidsudsigter hos det social-liberale parti, for i en prognose i februar lå han lunt i svinget til at komme i Folketinget for De Radikale ved næste valg. Det spådom gjorde ham bare ikke rigtig glad.

- Jeg kunne mærke, at jeg simpelthen ikke havde en glæde, og at jeg samtidig skelede over mod Alternativet. Jeg fulgte mit hjerte og kan mærke, at det har været det helt rigtige for mig, siger han til DR Nyheder.

- Når man står med et mere eller mindre sikkert mandat fra Radikale og skifter det ud til et menigt medlemskab hos Alternativet, så er man helt sikker i hjertet på, hvor man er henne.

Han forklarer, at han som integrationsminister oplevede nogle meget faste rammer for, hvordan man laver politik i dag, og derfor er han tiltrukket af Alternativets anderledes og eksperimenterende metoder.

- Jeg skifter til et parti med en fantastik pionerånd og viljen til at se på den demokratiske dialog og løsninger på en helt anden måde, siger han.

Trods sikkerheden i skiftet, var det svært for Manu Sareen at ringe rundt og tage afsked med radikale venner.

- Det har været noget af det allersværeste, jeg har oplevet i mit liv. Men heldigvis ved jeg, at alle de gode radikale, der har været med til at skabe mig, er mennesker, som jeg også kommer til at se fremover, siger han.

Jeg skifter til Alternativet!Kære alle. Det, jeg skriver nu, er bestemt ikke nemt: Jeg har besluttet mig for at...

Posted by Manu Sareen on Sunday, 20 March 2016

Manu Sareen

  • Født i Indien i 1967
  • Er uddannet socialpædagog
  • Fra 2002 var han medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Det Radikale Venstre, hvor han var gruppeformand.
  • Blev medlem af Folketinget i 2011 og efter valget udpeget til minister for ligestilling og kirke samt minister for nordisk samarbejde.
  • Blev ikke genvalgt til Folketinget i 2015.
  • Meddelte i februar 2016, at han stillede op til Folketinget for R
    Kilde: Den Store Danske

- Jeg skifter til et parti med en fantastik pionerånd og viljen til at se på den demokratiske dialog og løsninger på en helt anden måde, siger Manu Sareen om sit skifte fra De Radikale til Alternativet.

Posted by DR Nyheder on Sunday, March 20, 2016