Manu Sareen står fast: Godt at droppe øremærket barsel

Ligestillingsminister Manu Sareen mener, at der er gode argumenter for at droppe øremærket barsel, selv om hans partileder siger, at det var Socialdemokraterne, der ville have det sådan.

Manu Sareen (R) fastholder, at beslutningen om at droppe øremærket barsel til fædre er god. (© Scanpix)

Mens de Radikales partileder, Margrethe Vestager, siger, at Socialdemokraterne har skylden for, at øremærket barsel til fædre er droppet og kalder det for "ægte løftebrud", så siger partilederens egen ligestillingsminister, Manu Sareen, at der er gode argumenter for at droppe øremærket barsel.

- Altså regeringens holdning er klar, og det er, at vi er gået væk fra den øremærkede barsel, derimod har vi valgt en incitamentsstruktur, siger Manu Sareen.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) understreger i dag, at det selvfølgelig er en samlet regering, der har truffet beslutning om, at der ikke skal øremærkes barsel til mænd. Så statsministeren og Manu Sareen er sådan set enige.

Ønsker stadig flere fædre på barsel

Og til spørgsmålet om, hvad de Radikale ønsker, påpeger Ligestillingsministeren, at partiet stadig ønsker, at flere fædre tager barsel.

- Vi har bare brugt et andet værktøj, fordi vi vurderede, at vi med det første værktøj med øremærkning kunne risikere, at der var rigtig mange fædre, der ikke ville tage barslen, siger Manu Sareen.

Øremærket barsel er i skraldespanden

I sidste uge sagde Manu Sareen selv, at han havde skiftet holdning til spørgsmålet om øremærket barsel.

Den øremærkede barsel til mænd står ellers i regeringsgrundlaget, men S-R-SF endte altså i stedet med en model, hvor man vil belønne forældre for i højere grad at dele barnets barsel.

Men på trods af, at Manu Sareens partileder langer ud efter Socialdemokraterne, så er det altså den model, han nu står på mål for.

Og til spørgsmålet om, hvorvidt øremærket barsel er helt i skraldespanden, svarer ligestillingsministeren:

- Ja, ellers villle det jo ikke give nogen mening at præsentere lige præcis incitamentsmodellen, som vi gjorde i sidste uge, og som der er blevet brugt kræfter på at forfine. Og den glæder jeg mig rigtig meget til skal virke.

Facebook
Twitter