Martin Geertsen siger nej tak til Folketinget

Martin Geertsen vil ikke i Folketinget som afløser for Jens Rohde. Det har han meddelt sit politiske bagland. Geertsen vil hellere kæmpe for at vælte Ritt Bjerregaard af pinden som Københavns overborgmester.

Vi kommer ikke til at se Martin Geertsen som Jens Rohdes afløser i Folketinget. Geertsen vil hellere fokusere på at gøre København borgerlig. (Foto: Jacob Jægesen)

Martin Geertsen har meddelt han sit bagland, at han ikke har tænkt sig at indtræde i Venstres folketingsgruppe som afløser for Jens Rohde. Det skriver Politiken.

Den 36-årige kulturborgmester har lagt ambitionerne om en landspolitisk karriere bag sig for at hellige sig projektet om at vælte Københavns overborgmester, Ritt Bjerregaard, Socialdemokratiet.

- Det kræver en helhjertet indsats. Det kan være, det bliver om 4, 8 eller 12 år, det er ikke til at sige, siger han.

Afviser pres

Han afviser, at han har fået et vink med en vognstang fra Venstres top.

Geertsen tilhører nemlig den liberale Søren Pind-fløj i Venstre, der ofte har kritiseret partiets ledelse for at være for midtsøgende og glemme den liberale politik.

Som suppleant ville Martin Geertsen ellers være valgt, når Jens Rohde forlader Folketinget.

Rohde har sagt ja til et job som direktør for TV2's kommende landsdækkende radiostation, og siger i den forbindelse farvel til Folketinget.

Facebook
Twitter