Martin Henriksen får opbakning til DF-formandsdrømme fra første folketingsmedlem

Dansk Folkepartis beskæftigelsesordfører, Bent Bøgsted, mener, at Martin Henriksen er den rette til at blive partiets nye formand.

Martin Henriksen (DF) får nu den første officielle opbakning fra et DF-folketingsmedlem i kampen om at blive DF's formand - det er beskæftigelsesordfører Bent Bøgsted. (Foto: © ASGER LADEFOGED, Ritzau Scanpix)

Når Dansk Folkeparti den 23. januar skal vælge en ny formand, skal han hedde Martin Henriksen.

I hvert fald hvis det står til Bent Bøgsted, der er mangeårig beskæftigelsesordfører i Dansk Folkeparti.

- Martin Henriksen har en indstilling til udlændinge og det danske arbejdsmarked, som stemmer overens med de holdninger, jeg har, siger han.

Står for stram udlændingepolitik

Og det tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen får ros for sine politiske holdninger.

- Vi vil gerne have, at det danske arbejdsmarked er forbeholdt de danske lønmodtagere. Og de ledige, vi har på abejdsmarkedet, dem skal vi først og fremmest have i arbejde, før vi henter arbejdskraft fra udlandet. Vi skal også begrænse tilgangen til asylansøgere og flygtninge, der vil ind på det danske arbejdsmarked, men som ikke har de kvalifikationer, der efterlyses. Det vil Martin Henriksen også, siger han.

Bent Bøgsted vil i modsætning til eksempelvis Pia Kjæsgaard gerne have Martin Henriksen som formand for DF. (Foto: © Philip Davali, Ritzau Scanpix)

Og særligt Martin Henriksens syn på udlændingepolitikken er årsag til Bent Bøgsteds opbakning. En politik, både Henriksen og Bent Bøgsted vil gøre strammere.

- Vi fører en stram udlændingepolitik i DF. Det har vi altid gjort. Den linje vil han føre videre, siger han.

Første folketingsmedlem bag Martin Henriksen

Bent Bøgsted er dermed også det første folketingsmedlem i partiet, der offentligt bakker op om det tidligere folketingsmedlem Martin Henriksen som sin foretrukne formand, efter at Morten Messerschmidt meldte ud, at han stiller op som DF's formand.

Tidligere har et andet folketingsmedlem Dennis Flydtkjær meldt ud, at han bakker op om Morten Messerschmidt.

Og det blev synligt til DF's årsmøde, at tidligere DF-formand Pia Kjærsgaard ikke er positivt stemt over for Martin Henriksen, da hun vendte tommelfingeren ned under hans tale.

Men det bekymrer ikke Bent Bøgsted.

Gør det ikke indtryk, at Pia Kjærsgaard synes, han er den forkerte mand?

- Jeg danner min egen mening om, hvem jeg synes, der er egnet som formand.

Men hun er ikke hvem som helst?

- Nej nej, men jeg er heller ikke hvem som helst. Jeg har altid haft min egen mening om, hvordan jeg synes, det skal være, og der er jeg ikke påvirket af, hvad den den ene eller anden synes.

Det bekymrer heller ikke Bent Bøgsted, at Martin Henriksen ikke er valgt til Folketinget, skulle han ende med at blive valgt til formand til partiets ekstraordinære årsmøde.

Han nævner som eksempel De Konservatives formand, Søren Pape Poulsen, der var i samme situation.

Pia Kjærsgaard på årsmødet i 2021. (Foto: © Bo Amstrup, Bo Amstrup / Ritzau Scanpix)

Men støtten til Martin Henriksen er alligevel ikke ubetinget. For beslutter tidligere Venstreminister Inger Støjberg i sidste øjeblik inden på fredag, hvor fristen udløber, at hun vil melde sig ind i partiet og stille op til formandsposten, ja så knuser Bent Bøgsted gerne Martin Henriksens drømme.

- Hvis hun meldte sig som formand, så er jeg klar på at stemme på hende som formand, siger han og udtrykker, at han tror, alle de fire kandidater, der har meldt sig som formandskandidat vil gøre det godt.

Kan Martin Henriksen trække DF ud af vælgerkrisen?

- Det håber jeg da, han kan. Uanset hvem der bliver formand, så vil DF komme til at gå fremad. Vi skal ha ro på, og det får vi efter den 23. januar, siger Bent Bøgsted.

Foruden Henriksen og Morten Messerschmidt er det Erik Høgh-Sørensen og Merete Dea Larsen, der har meldt sig som formandskandidater.

Henriksen: Håber det vil få flere til at bakke op

Manden med formandsdrømmen selv - Martin Henriksen - er utrolig glad for at få opbakning fra Bent Bøgsted. Særligt da han er det første folketingsmedlem.

- Derfor betyder det selvfølgelig ekstra meget. Og så er det specielt, når det er Bent, som jeg betragter som en meget god mand.

- Jeg håber, det kan være med til at vise andre, at jeg godt kan løfte opgaven, siger han.

Martin Henriksen fastslår samtidig, at han har de nødvendige 25 stillere bag sig, der ifølge partiets vedtægter kræves, hvis man vil stille op som formand.

Har du en chance for at blive formand af Dansk Folkeparti?

- Det mener jeg, at jeg har, ellers så vil jeg ikke gå efter det. Jeg ved godt, at det er op ad bakke, og at det ikke er nemt. Messerschmidt og Kofod har ført en kampagne, som har været om sig, og som har været mere aggressiv end den kampagne, jeg har lagt. Nu må vi se, hvad der sker, siger Martin Henriksen, der dog erkender, at Morten Messserschmidt er favorit til at vinde formandsvalget.