Mattias Tesfaye er officielt folketingskandidat for S

Den tidligere SF'ere Mattias Tesfaye og Jesper Petersen er her til aften officielt valgt som folketingskandidater for Socialdemokraterne.

32-årige Mattias Tesfaye er nu officielt kandidat til Folketinget for Socialdemokraterne.

For lidt over et år siden valgte SF's tidligere næstformand Mattias Tesfaye at skifte til Socialdemokraterne. Her til aften blev han så officielt valgt som folketingskandidat for partiet i Brøndby-kredsen på partiets lokale generalforsamling.

Her bakkede alle fem partiforeninger i kredsen op om hans kandidatur. Dermed er den 32-årige mureruddannede sandsynligvis medlem af Folketinget efter næste valg, eftersom den kreds altid har kastet et socialdemokratisk mandat af sig.

Partiet har også et massivt flertal i det lokale byråd.

- Jeg føler mig hjemme blandt Socialdemokraterne på Vestegnen. Det har været vigtigt for mig, at vi taler samme ligefremme sprog og er optaget af mange af de samme udfordringer for vores samfund, siger Mattias Tesfaye til DR Nyheder ovenpå valget.

Vil have ændring af dagpengereglerne

Mattias Tesfaye er kendt som en markant debattør, der tør modsige regeringens politik på flere områder. Ikke mindst på dagpengeområdet, hvor han ønsker en permanent ændring af reglerne.

Det er første gang han stiller op til en post som folkevalgt. Det har han ikke gjort tidligere som medlem af først DKP, Danmarks Kommunistiske Parti og sidenhen SF, hvor han i en periode var partiets næstformand.

Blandt de lokale socialdemokrater i Brøndby er der glæde ovenpå valget, fortæller Kredsformand Dan Holt Højgaard til DR Nyheder.

- Vi er rigtigt glade for at have opstillet Mattias. Han bliver en stærk repræsentant for Vestegnen på Christiansborg. Vi er på Vestegnen i gang med at nytænke måden partiet arbejder på og i det projekt passer Mattias perfekt ind i. Han taler nemlig et sprog alle forstår, og ved, at medlemmerne skal inddrages meget mere i fremtiden.

Arbejdsmarkedet er fortsat hans fokus

Mattias Tesfaye har i sin tid som politiker især indgået i debatter omkring arbejdsmarkedet. Det forventer han også at gøre, hvis han kommer i Folketinget.

Han nævner selv områder som social dumping og praktikpladser på erhvervsuddannelserne som de områder, han vil arbejde for at ændre på.

- Det sker i erkendelse af, at der skal politiske ændringer til, hvis problemerne skal løses, siger Mattias Tesfaye.

Mattias Tesfaye overtager Brøndby-kredsen efter Sophie Hæstorp Andersen, der i november trak sig fra posten som medlem af Folketinget og som kandidat i Brøndby, efter at være blevet valgt til posten som regionsrådsformand i Region Hovedstaden.

Også Jesper Petersen folketingskandidat

Også Jesper Petersen, der er SF's tidligere politiske ordfører, blev her til aften valgt som folketingskandidat for partiet i Haderslev-kredsen. Det skete - ligesom i Mattias Tesfayes tilfælde - uden modkandidater.

- Der var fuld opbakning til mig, som ny kandidat. Det er jeg rigtig glad for, og det er et optimalt afsæt for at være kandidat i min hjemstavn, og det er der, jeg bedst kan repræsentere partiet, siger Jesper Petersen ovenpå valget til DR Nyheder.

Han vil dog ikke høre tale om, at han skal ud og slås om mandaterne med andre S-profiler som finansminister Bjarne Corydon og erhvervsordfører Benny Engelbrecht, der også opstiller i Sydjyllands Storkreds.

- Jeg ser sådan på det, at jeg er oppe imod Peter Christensen (V), Ellen Trane (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF). Det handler om at få et så stærkt et resultat som overhovedet muligt.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk