Medie: Notat afslører nye fejl i Venstres partistøtte

Venstre har ifølge Justitsministeriet ikke indberettet økonomisk støtte korrekt ved kommunalvalget i 2013.

Claus Richter var tilsyneladende i tvivl, om hvorvidt beløbet burde have været indberettet i Venstres regnskaber.

Den værste storm syntes at have lagt sig omkring Venstre og partiets regnskabsrod. Men nu kan et notat ifølge Jyllands-Posten afsløre, at Venstre har mere rod i bilagene.

Ifølge et telefonnotat i Justitsministeriet, som Jyllands-Posten har fået aktindsigt i, har Venstre ikke indberettet en række bidrag på mere end 20.000 kroner, som partiet fik op til kommunalvalget sidste år.

20.000 kroner er grænsen for, hvornår en bidragyder skal fremgå med navn af partiets regnskab.

Virksomheder finansierede annonce

Notatet fra Justitsministeriet er udarbejdet 19. maj i år efter en samtale mellem Venstres partisekretær, Claus Richter, og en embedsmand i Justitsministeriet.

Det var netop den dag, partisekretæren orienterede Økonomi- og Indenrigsministeriet om en lignende sag, hvor Venstre ikke havde medtaget et bidrag fra pelsfirmaet Kopenhagen Fur på 70.000 kroner i partiets regnskab for 2012.

Den nye sag drejer sig ifølge Jyllands-Posten om en annonce for Venstre, som en række virksomheder var gået sammen om at betale for.

- Da virksomhederne ikke var bekendt med, hvordan Venstre ønskede annoncen udformet, var det Venstre selv, der stod for dette, forklarer Claus Richter ifølge notatet.

Burde være oplyst

Herefter bestilte Venstre angiveligt annoncen hos et mediehus og betalte regningen for de penge, partiet havde modtaget fra firmaerne.

19. maj var Claus Richter tilsyneladende i tvivl, om hvorvidt beløbet burde have været indberettet i Venstres regnskaber, og han spurgte embedsmanden, hvad Venstre skulle gøre.

Justitsministeriet svarede ifølge Jyllands-Posten, at betalingen af annoncerne burde have været oplyst i regnskaberne.

- CR var enig heri, skriver embedsmanden ifølge Jyllands-Posten med henvisning til Claus Richter.

Hver virksomhed gav over 20.000 kroner, men i den del af notatet, som Jyllands-Posten har fået indsigt i, fremgår det ikke, hvilke virksomheder, det drejer sig om - eller hvor mange penge, de præcis har givet.

Venstres regnskab for 2013 er ikke offentliggjort endnu, men afleveret til Folketinget. Claus Richter siger til Jyllands-Posten, at partiet har indberettet efter reglerne til myndighederne.

/ritzau/

Facebook
Twitter