Medie: Skat i massive problemer med it-system

Skat har problemer med konkursbegæring af virksomheder, der ikke betaler den skat de skylder.

Skatteminister Morten Østergaard vil have løst problemet med det dårligt fungerende it-system.

Siden september har Skat haft massive problemer med konkursbegæring af virksomheder, der ikke betaler den skat, de skylder. TV2 Nyhederne fortæller, at det skyldes et it-system, der ikke fungerer.

I fjerde kvartal 2012 begærede Skat 110 virksomheder konkurs. I samme periode af 2013 var det ni. Det svarer til en tolvtedel.

Og det er konkurrenceforvridende for de virksomheder, der betaler den skat, de skal og giver tilbud efter alle kunstens regler, mener brancheorganisationen Dansk Byggeri.

Unfair konkurrence

- Når man så konkurrerer med en virksomhed, som egentlig skulle have været konkurs og måske ikke betaler den skat, de skal, fordi de er i stor restance til Skat, så opstår der unfair konkurrence, siger Bo Sandberg, cheføkonom i Dansk Byggeri.

Skat siger til TV2 Nyhederne, at problemet skyldes it-systemet EFI. Det er et fælles inddrivelsessystem, der ikke virker.

- Og vi er da meget kede af, at der er gået så lang tid, for det er vigtigt for os, at vi kommer efter de virksomheder, der ikke indbetaler til tiden, siger Jens Sørensen, der er direktør for inddrivelse i Skat.

Der skal rettes op

Skatteminister Morten Østergaard siger, at der skal rettes op på systemerne.

- Det her er nyt for mig, og det er en helt uholdbar situation. Jeg har bedt Skat fremlægge en plan for håndtering af konkurssagerne, indtil it-systemet er i fuld drift. For håndteres skal de naturligvis, siger ministeren.

/ritzau/

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk