Medie: Støjberg gav forkerte oplysninger til Folketinget

Ministeren har oplyst, at beregninger af ulandsbistand var uændrede, men mail tyder på noget andet.

Integrationsministeren Inger Støjberg afviser, at hun har givet Folketinget forkerte oplysninger om, hvor stor en del af udgifterne til flygtningemodtagelse, der betales over ulandsbistanden. (Foto: © Simon Læssøe, Scanpix)

Integrationsminister Inger Støjberg beskyldes for at have givet urigtige oplysninger til Folketinget, skriver netavisen Altinget, der har fået aktiindsigt i mail-korrespondance mellem embedsmænd fra flere ministerier.

I et svar til Folketinget har ministeren afvist, at der er ændret ved beregningsmodellen for, hvor meget af ulandsbistanden, der bruges til at finansiere modtagelsen af flygtninge. Men en intern mail viser det modsatte.

- Det ligner regulær vildledning af Folketinget. Det er en meget alvorlig sag, som vi selvfølgelig bliver nødt til at gå videre med, siger S-finansordfører Benny Engelbrecht til Altinget.

S undrede sig over udgifter

I efteråret 2015 undrede S sig over, at regeringen finansierer en større andel af asyludgifterne over ulandsbistanden i 2016, end SR-regeringen gjorde året før.

I et svar til Folketinget fra 8. december 2015 forklarer Inger Støjberg, at man har "brugt samme metode" i finanslovforslaget for 2016 til at opgøre udgifterne som i 2015.

Men i en mail fra 21. august fra embedsmænd i Udlændinge-, Integrations- og Boligministeriet fremgår det, at der i forbindelse med finanslovforslaget for 2016 er udarbejdet en "mere præcis beregningsmodel" for, hvor stor en del af udgifterne til flygtningemodtagelse, der kan finansieres over ulandsbistanden.

Inger Støjberg afviser, at hun har givet Folketinget forkerte oplysninger.

/ritzau/