Medieudspil overrasker Radio24syv: Vi er jo en billig radio i forvejen

Regeringen vil ifølge DRs kilder skære en tredjedel af Radio24syvs bevilling.

Arkivfoto. Radio24syvs administrerende direktør, Jørgen Ramskov, mener ikke, det er muligt at levere samme mængde radio, hvis kanalen mister en tredjedel af sin bevilling. (Foto: Thomas lekfeldt © Scanpix)

Radio24syv vil blive beskåret med 33 procent over fem år.

Det er ifølge DR Nyheders oplysninger et af forslagene til besparelser i det medieudspil, som regeringen præsenterer i dag.

Forslaget kommer bag på Radio24syvs ledelse.

- Det er voldsomt. Radio24syv er en billig radio i forhold til P1, som vi er et alternativ til. Så jeg er overrasket over, at vi får en så kæmpestor besparelse, siger radiokanalens administrerende direktør, Jørgen Ramskov.

Hvis den privatejede, licensfinansierede radiokanal mister en tredjedel af sin bevilling, mener Jørgen Ramskov ikke, at det vil være muligt at levere samme mængde taleradio som nu.

Reklamefinansieret taleradio

Hos Dansk Folkeparti falder forslaget om at skære 33 procent heller ikke i god jord.

- Det lyder ret voldsomt, siger medieordfører Morten Marinus (DF) om besparelsen på Radio 24Syv, der dog understreger, at han vil kende alle detaljer i forslaget, inden han tager endelig stilling til besparelsen.

Morten Marinus mener, at det kan være en formidlende omstændighed, at Radio24syv ifølge DR's oplysninger vil få mulighed for at tjene penge på reklamer.

I 2017 modtog radiokanalen 93,82 millioner kroner i tilskud. Radio24syv har ifølge Jørgen Ramskov tidligere overvejet chancerne for at skaffe indtægter gennem reklamer og aftrappe licensen.

- Den her besparelse er bare et kæmpe beløb, som jeg har svært ved at se er realistisk at få ind via andre indtægter, siger direktøren for radiokanalen, der blev etableret som led i medieforliget i 2010 imellem VK-regeringen, Dansk Folkeparti og Liberal Alliance.

Nye sendetilladelser

Regeringens medieudspil, som efterfølgende skal forhandles på plads med de partier, der ønsker at være med, præsenteres af kulturminister Mette Bock (LA) klokken 13.00.

- Jeg har arbejdet med udspillet et helt år - og det kræver tålmodighed at være fødselshjælper! Nu glæder jeg mig til endelig at diskutere det konkrete udspil, skriver Mette Bock her til aften på Facebook.

Udover at skære i tilskuddet til en række etablerede medier vil regeringen ifølge DR's kilder give sendetilladelse til en ny tv-kanal, der skal sende kultur og folkeoplysning. Tv-kanalen skal sammen med en ny DAB-radiokanal sendes i udbud.

Det nuværende medieforlig udløber med 2018.

DR.dk og DR2 sender regeringens fremlæggelse af medieudspillet live fra kl 12:55.