Medlem af hovedbestyrelsen: SF-kritik er fortjent

Hovedbestyrelsesmedlem bakker op om SF-veterans kritik af partiet. SF mangler en mere selvstændig profil, lyder det.

SF har en for utydelig profil i regeringen. Det mener SF-hovedbestyrelsesmedlem Poul Overlund-Sørensen. Her ses en række af SF's top-politikere under partiets seneste landsmøde.

Det tidligere mangeårige SF-medlem i Folketinget Aage Frandsen står ikke alene med sin kritik af SF's rolle i regeringen.

Aage Frandsen skriver i dagens Politiken, at SF-formand Villy Søvndal ikke burde være udenrigsminister.

Og kritikken af SF er berettiget, siger SF-hovedbestyrelsesmedlem Poul Overlund-Sørensen.

- Jeg mener, at SF skal gøre sin selvstændige profil mere tydelig, frem for at man altid arbejder ud fra den tankegang, at man skal være enig med regeringen, siger Poul Overlund-Sørensen til DR Nyheder.

Enighed med de borgerlige er ikke altid nødvendig

Poul Overlund-Sørensen mener, at SF blandt andet er for usynlige på flere områder.

- Hvis du tager sådan noget som hele arbejdsmarkedsudvalget, hvor man i dag sammenligner en normal indtægt og en arbejdsløs, så har man en forskel på over 9000 kroner disponipel om måneden, så mener jeg, at vi skal markere, at vi er et solidarisk parti. Det er et eksempel på noget, hvor vi godt kunne være mere synlig, siger Poul Overlund-Sørensen med henvisning til, at dagpengeperioden er skåret ned.

Mener du simpelthen, at I bliver trynet i den regering, I sidder i?- Jeg mener ikke, at SF isoleret set bliver trynet. Jeg mener, at Socialdemokraterne og SF skal besinde sig på sit eget grundlag frem for at have det som forudsætning, at man skal være enige med de borgerlige, siger Poul Overlund-Sørensen.

'Der må vel være en grænse'

Det tidligere folketingsmedlem Aage Frandsen, der selv pegede på Villy Søvndal under formandskampen tilbage i 2005, nævner i kronikken en række fejl, som han mener, SF's partitop har begået.

- Opstår der lignende situationer som med betalingsringen og skatteaftalen, hvor SF bliver 'kørt over', bør det overvejes, da der vel må være en grænse. Og indflydelse kan SF sagtens have udenfor regeringen, viser erfaringerne«, skriver Aage Frandsen.

Netop regeringsdeltagelsen og de problemer, som ansvarets åg fører med sig, har været den helt store satsning for SF's partitop at håndtere i det første år ved regeringsmagten.