Medlemmer flygter fra S - DF får nye indmeldelser

Socialdemokraterne har sagt farvel til knap 1.000 vælgere de sidste to måneder.

Helle Thorning-Schmidt og resten af Socialdemokraterne bløder i øjeblikket med medlemmer - i modsætning til Kristian Thulesen Dahl og Dansk Folkeparti. (© Scanpix)

Det er langtfra kun vælgerflugt, som Socialdemokraterne oplever i disse uger. Medlemstallet styrtdykker også, og alene i årets første to måneder har statsministerpartiet netto sagt farvel til 950 medlemmer.

Dermed har Socialdemokraterne nu 42.200 medlemmer, bekræfter partisekretær Lars Midtiby over for Politiken.

- Vi gør, hvad vi kan for at gøre det godt og for at sørge for, at man har indflydelse, når man er medlem af Socialdemokratiet. Så det er vi da ærgerlige over, siger partisekretæren til avisen.

SF bløder også

Det er ikke kun Socialdemokratiet, der oplever, at vælgerne flygter.

I sidste uge kom det frem, at et af regeringens andre partier, SF, også oplever massiv medlemsflugt.

Her har lidt over 4.000 personer opsagt deres medlemskab inden for det seneste år, hvormed SF ligger på det laveste medlemstal i seks år, nemlig omkring 11.500.

Flere DF-medlemmer

Om de mange frafaldne socialdemokrater og SF'ere har meldt sig ind i andre partier, er uvist, men hos Dansk Folkeparti slikker man sig om munden i disse uger.

Her ligger medlemstallet på omkring 11.000. Forskellen fra S og SF er til gengæld, at der her er medlemsfremgang, skriver Politiken.

- Hvis vi kigger på de seneste 14 dage, har vi faktisk ikke siden Muhammedkrisen haft så stor fremgang i Dansk Folkeparti, siger organisatorisk næstformand i Dansk Folkeparti Carl Christian Ebbesen.

- Det er helt overvældende, hvad der er af indmeldelser for øjeblikket.

/ritzau/

FacebookTwitter