Meld brugte 300.000 på en kongres, der aldrig blev holdt

Nye oplysninger viser, at Dansk Folkeparti ikke er det eneste parti, der har sjusket med EU-penge.

EU's antisvindelenhed, Olaf, undersøger for øjeblikket, om Dansk Folkepartis brug af midler fra Feld og Meld er foregået i henhold til reglerne. (Foto: Henning Bagger © Scanpix)

Dansk Folkeparti har erkendt, at man uberettiget har modtaget EU-støtte fra den tværeuropæiske partialliance Meld og den tilhørende fond, Feld.

Men andre partier har tilsyneladende også haft svært ved at efterleve reglerne om, at EU-midler ikke må gå til partiaktiviteter af national karakter.

Ekstra Bladet fortæller, at det polske parti Solidarna Polska, der også var medlem af Meld, har fået tildelt 40.000 euro (svarende til 300.000 kroner) i støtte til en klimakonference i Krakow 30. juni 2013. Konferencen blev bare aldrig afholdt. I stedet gik pengene til en partikongres, der blev afholdt i Krakow samme dag.

Et banner blev støttet med 300.000 kroner

Ekstra Bladet samarbejder med det polske medie Newsweek, der har spurgt, hvordan det kan hænge sammen. Svaret er ifølge senator Jacek Wlosowicz, at der var hængt et klimabanner op, ligesom tre af deltagerne på kongressen omtalte klima i deres taler.

Derfor mener han, at støtten er givet ifølge reglerne, og han henviser til, at revisionen har godkendt arrangementet.

Det er ifølge Ekstra Bladet imidlertid sket under forudsætning af, at det reelt var tale om en klimakonference.

Wouter Wolfs, der er lektor ved Leuven Universitet i Belgien, mener derfor at der kan være tale om misbrug.

- Hvis Meld har betalt hele arrangementet eller hovedparten af det, og deres involvering er begrænset til nogle bannere og plakater, så er EU-midlerne blevet misbrugt, siger han.

EU's antisvindelenhed, Olaf, undersøger for øjeblikket, om Dansk Folkepartis brug af midler fra Feld og Meld er foregået i henhold til reglerne.

/ritzau/

FacebookTwitter