Meningsmåling: Vælgere straffer DF

Vælgerne straffer Dansk Folkeparti med en tilbagegang på tre procentpoint efter forliget, som hævede efterlønsalderen. SF og Venstre vinder to og tre point.

På to uger har DF mistet over tre procent-points tilslutning fra vælgerne. (© Scanpix)

Dansk Folkeparti får en lussing af vælgerne i en meningsmåling, som er lavet hovedsageligt efter tirsdagens forlig om at hæve efterlønsalderen. Hele tre procent af vælgerne har vendt partiet ryggen i løbet af to uger.

Til gengæld går Venstre og SF tydeligt frem i målingen, som er lavet i den forløbne uge af Catinét Research for Ritzaus Bureau.

Ifølge forliget om fremtidens velfærd skal alderen for efterløn gradvist hæves fra 60 til 62 år - og mere, hvis levealderen fortsat stiger. Dansk Folkeparti var oprindeligt imod at hæve efterlønsalderen, men skiftede kurs.

Gode tider for SF

Socialdemokraterne og Enhedslisten går en smule frem, mens De Radikale og De Konservative går tilbage i forhold til målingen den 5. juni.

De 1054 interviews med repræsentativt udvalgte vælgere viser, at Dansk Folkeparti ville få 12,6 procent af stemmerne i sidste uge mod 15,7 procent i begyndelsen af juni og 13,3 procent ved valget i februar 2005.

SF er på to uger gået frem med lige knap to procentpoint til 9,5 procent af stemmerne mod seks procent ved valget.

V, S og K under valgresultat

Venstre er vokset med knap tre procentpoint til 28 procent to på uger. Partiet ligger dog stadig et procentpoint under resultatet ved valget. Den socialdemokratiske fremgang er på 0,5 procentpoint til 23,5 procent. Det er stadig under valgresultatet på 25, 8 procent af stemmerne.

Målingen giver De Radikale 10,5 procent af stemmerne. Det er 1,3 procentpoint mindre end ved sidste måling, men 1,3 point bedre end ved valget.

De Konservative rykker ned til 10,2 procent af stemmerne - 0,5 point dårligere end ved sidste måling og næsten det samme som ved valget: 10,3 procent.

Catinét Research angiver usikkerheden i målingen til +/- 2,7 procent.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk