Mere fryns til EU-parlamentarikere

Antallet af økonomiske frynsegoder til europaparlamentarikerne vokser. Ny håndbog beskriver bl.a. hvordan medlemmerne kan få diæter, når de er til møde hjemme i Danmark

Diæterne til parlamentarikerne skal dække udgifter til overnatning og fortæring, når medlemmet er i Bruxelles eller Strasbourg på arbejde i EU. Men ifølge den nye håndbog for medlemmer, kan de nu også få en diæt på 2200 kroner, når de er til møde i Danmark.

Det har det danske medlem af Europa Parlamentet, socialdemokraten Britta Thomsen eksempelvis benyttet sig af.

Hævede diæt i DanmarkHun hævede en diæt, da hun var til et møde i EuropaudvalgetChristiansborg. Og det selv om Britta Thomsen bor på Christianshavn i København kun 700 meter fra Christiansborg.

Britta Thomsen erkender overfor DR-Nyheder, at hun har benyttet sig af den særlige hjemme-diætsordning:

- Det har jeg måske gjort en gang, fortæller Britta Thomsen.

Søren Søndergaard fra Folkebevægelsen mod EU raser mod ordningen.

- Det er jo helt galt, at man skal have ekstra penge for at gå på arbejde. Diæter er beregnet til ekstra udgifter, når man er væk fra sit hjem, så skal man jo ikke have diæt, når man er hjemme, siger han.

Finder diæt urimeligPå trods af, at Britta Thomsen har gjort brug af diæten, synes hun, at ordningen er urimelig, men som hun siger:

- Der er jo så mange ordninger, man kan synes er urimelige. Nu hører det altså til i det her system, at man gør det, siger hun til DR Nyheder.

Europa parlamentarikerne har tidligere været kritiseret for, at de hævede diæter i Bruxelles eller Strasbourg, uden at de faktisk deltog i møder.

TV-AVISEN har tidligere kunne vise, at blandt andre socialdemokraten, Ole Christensen kom direkte fra lufthavnen i Strasbourg, skrev sig på diætsedlen og forlod parlamentet få minutter senere.

Flere benytter ordningenDet gav en voldsom debat op til Europa Parlamentsvalget i juni. Meldingen dengang var, at der nu var strammet op på frynsegoderne, men der er altså kommet nye til. Blandt andet "hjemme-diæten."

Forespurgt om hun også fremover vil hæve diæter, når hun skal bevæge sig de 700 meter fra sit hjem til Christiansborg, svarer Britta Thomsen. at det har hun ikke tænkt over, at hun ikke vil afvise det.

- Det har jeg ikke tænkt over, lyder svaret.

Flere af de socialdemokratiske medlemmer benytter også hjemmediætordningen. Det gælder Ole Christensen og Dan Jørgensen.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk