Messerschmidt: H1N1-vaccine til mig - og alle andre!

DF's Morten Messerschmidt skriver til sundhedsmyndighederne for at blive vaccineret mod H1N1. - I virkeligheden bør alle danskere vaccineres, siger han.

Morten Messerschmidt har skrevet til myndighederne og bedt om, at han og kærsten, Dot Wesman, skal have vaccine mod H1N1. - Og alle andre danskere burde også have tilbuddet, siger han. (© DR)

- Alle burde få vaccinen og ikke kun halvanden million danskere! Det siger Morten Messerschmidt til Radioavisen. Han forstår ikke, at myndighederne nøjes med at tilbyde vaccine til dem, som eksperter mener har mest behov for vaccinen, når vi dagligt hører om nye sygdomstilfælde.

Baggrunden for interviewet er, at Politiken skriver, at Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti har skrevet til de danske sundhedsmyndigheder, og bedt om, at han og kæresten, Dot Wessman, bliver vaccineret mod Influenza H1N1.

Begrundelsen er ifølge Morten Messerschmidt, at parret på grund af hans arbejde i Europaparlamentet, rejser meget, og derfor er særlig udsat for smitte. Messerschmidt siger, at det vil være til stor gene og påvirke hans arbejdsindsats, hvis han bliver syg.

Sundhedsmyndighederne har endnu ikke udpeget risikogrupperne, men det ventes at svage, sundhedspersonale og nøglepersoner i samfundet står først i køen. I interviewet med Radioavisen blev Messerschmidt bl.a. spurgt:

Morten Messerschmidt - hvilken af grupperne tilhører du?

- Det ved jeg ikke, men det må sundhedsmyndighederne jo vurdere.

Du vil også have, at din kæreste, bakkesangerinde Dot Wesman, skal vaccineres - hvilken kategori hører bakkesangerinder ind under? -

Jamen det er klart, at folk der rejser meget og har omgang med folk fra Mellemamerika, Bulgarien osv. har et behov. Men i det mindste burde myndighederne oplyse bedre om, hvem der er i risikogruppe, så længe ikke alle bliver tilbudt vaccinen.