Messerschmidt kopierer debatindlæg fra britisk kollega

DFs Morten Messerschmidt bruger debatindlæg på Facebook fra britisk EU-parlamentariker som sit eget.

Morten Messerschmidt mener ikke, han har gjort noget forkert efter han har lånt flere holdninger fra engelsk politiker i et debatindlæg på sin Facebook-side uden at sige, hvem der var kilden. (© DR)

Den danske EU-parlamentariker Morten Messerschmidt fra Dansk Folkeparti er meget aktiv på Facebook, hvor han dagligt poster flere debatindlæg om forskellige emner. Men nu viser det sig, at ikke alle indlæggene kommer fra Morten Messerschmidt selv.

Størstedelen af et indlæg fra den 7. januar i år er således kopieret direkte fra Messerschmidt engelske kollega i Europaparlamentet, Daniel Hannan.

Og det sker uden at Morten Messerschmidt henviser til, at hans debatindlæg er lånt.

Opdatering er ordret kopi af engelsk blog

I Morten Messerschmidts debatindlæg på Facebook står der:

- Skal jeg fortælle jer den værste ting om EU? Det er ikke frådseriet med skattepenge, korruptionen eller de ikke-folkevalgte lederes luksuriøse livsstil. Det er ikke foragten for vælgerne eller den endeløse vilje til at lade hånt om demokratiets spilleregler (...). Nej, det er noget langt mere frastødende end alle disse ting. Noget som, bizart nok, ikke er så iøjnefaldende. Det er kort og godt, at 'EU laver reglerne hen ad vejen.'

I det oprindelige blogindlæg skriver Daniel Hannan:

- Shall I tell you the worst thing about the EU? It's not the waste or the corruption or the Michelin-starred lifestyles of its leaders. It's not the contempt for voters or the readiness to swat referendum results aside. (…) No, it's something more objectionable than any of these things – and something which, bizarrely, doesn't exercise us nearly as much as it should. Put simply, it's this: the EU makes up the rules as it goes along

Messerschmidt: Det er fint med Hannan

Morten Messerschmidt selv hævder, at han har fået lov af Daniel Hannan til at låne indlægget. Han ser intet problem i at have kopieret indlægget fra sin kollega.

- Vi sad for tre uger siden, tror jeg, i julemåneden var det i hvert fald, og talte sammen om det der indlæg og brainstormede over sådan udviklingen. Jeg sagde så, om det var okay, at jeg brugte det, og det var fint med ham, og derfor har jeg så brugt det, siger Morten Messerschmidt til mx.dk.

Han afviser samtidig, at han burde fortælle på facebook, at han har lånt indlægget fra andre.

- Det kunne jeg selvfølgelig lige så godt have gjort. Det har jeg bare ikke gjort. Det kan man så sidde og tænke over, hvorfor jeg ikke gjorde. Det kan jeg ikke give dig nogen umiddelbar forklaring på, siger han til mx.dk.

Messerschmidt har indtil nu fået mere end 270 kommentarer og 1.700 likes på den kopierede facebookopdatering.

Denne artikel er blevet redigeret torsdag eftermiddag, og et citat fra Morten Messerschmidt, hvor han siger øh flere gange, er nu fjernet. Det skyldes, at mx.dk har fortrudt citatet.

/DR Nyheder/

Facebook
Twitter