Messerschmidt om Dan Jørgensen: Jeg blev glædeligt overrasket

Dan Jørgensen er ny fødevareminister. Et godt valg, lyder det fra hans politiske modstander og kollega i Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt.

Morten Messerschmidt er medlem af Europa-Parlamentet for Dansk Folkeparti, og kollega med Dan Jørgensen, der netop er udpeget som fødevareminister. (© DR)

Selvom Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt langt fra er enig med sin kollega i Europa-Parlamentet, så mener han, at Dan Jørgensen på mange punkter et godt valg til ministerposten:

- Vi er jo uenige om rigtig mange ting, både når det kommer til EU og ren dansk politik, men hvis jeg skal forholde mig til hans helt nøgtern faglige kompetencer, så er der ingen tvivl om, at han er et rigtig godt valg, siger Morten Messerschmidt til DR Nyheder.

Kun lovprisende ord

Ud over at være kollegaer i Bruxelles har de to politikere sammen et ugentligt radioprogram på Radio24syv og de har rejst rundt i Europa for DR.

- Dan er en meget loyal og ordentlig politiker, som man kan indgå aftaler med og som man kan stole på. Og det er sådan set de væsentligste karaktertræk som politiker. Og derfor har jeg kun lovprisende ord at sige om ham som kollega, siger Morten Messerschmidt til dr.dk.

- En meget stor del af fødevarelovgivningen kommer fra EU og der er Dan jo selvfølgelig på den helt rigtige måde forbundet til Europaparlamentet og vil kunne agere i forhold til den politiske kontekst der er, forklarer han.

Op ad bakke i regeringen

Han er derfor overbevist om, at Dan Jørgensen vil gøre det godt, som minister, men bekymrer sig dog også på sin kollegas vegne:

- Jeg har stor tillid til at han kan levere en god indsats som fødevareminister, men det er klart, at han skal jo være minister i den formentlig dårligst fungerende regering i hele parlamentarismens historie, og derfor bliver det i sig selv op ad bakke, siger Morten Messerschmidt.

- Vi har jo tidligere set at Helle Thorning-Schmidt mest har satset på nitter på regeringsholdet, og derfor overraskede det mig glædeligt. Hun har her taget en minister ind, som på det rent faglige niveau er godt kørende. Og det synes jeg for en gangs skyld tjener hende til ære.

#Ministerrokade