Messerschmidt om EU-betalt valgvideo: Der er ikke noget at komme efter

Video om retsforbeholdet er finansieret af penge fra den europæiske bevægelse MELD.

Dansk Folkepartis Morten Messerschmidt finansierer en valgvideo med EU-penge, men Europarlamentets pressetjeneste siger, at pengene ikke må bruges til nationale kampagner (Foto: søRen Bidstrup © Soeren Bidstrup)

Dansk Folkeparti bruger penge fra den europæiske bevægelse MELD til at finansiere en video, hvor partiet anbefaler et nej ved den kommende afstemning om retsforbeholdet.

Det bekræfter partiets gruppeformand i Europaparlamentet, Morten Messerschmidt.

Han afviser samtidig, at finansieringen bryder de europæiske regler for, hvad europæiske politiske partier må bruge de penge på, som de modtager i tilskud fra Europaparlamentet.

- Det er foreneligt med reglerne. Der er ikke noget at komme efter, siger Morten Messerschmidt.

- Reglerne er sådan, at så længe det er faktureret uden for valgperioden, er det foreneligt med reglerne, siger Morten Messerschmidt om videoen, der har ligget på YouTube siden midten af maj 2015.

Han fortæller samtidig, at videoen er blevet forhåndsgodkendt af MELD-sekretariatet.

Sagen er aktuel, fordi parlamentsmedlem Rikke Karlsson i går meldte sig ud af Dansk Folkeparti, fordi hun ikke kunne få indsigt i og havde tillid til økonomien i MELD og den tilhørende sammenslutning FELD.

Europaparlamentets pressechef kan ikke kommentere den konkrete sag, men understreger, hvad de generelle regler siger.

- Europaparlamentets midler ikke må bruges på nationale kampagner, siger pressechef i Europaparlamentet, Marjory Van Den Broeke.

Først når 2015 er gået, og MELD har indleveret regnskab, kan Europaparlamentets finansielle afdeling vurdere, om MELD-pengene er blevet brugt rigtigt, siger pressechefen.

Se videoen her: