Messerschmidt om Støjbergs nye parti: 'Svært for mig at se det som en dårlig dag'

DF-formanden ser det kun som positivt, at der er endnu et politisk parti, der vil have en stram udlændingepolitik.

Formand for Dansk Folkeparti Morten Messerschmidt ses her under Folkemødet på Bornholm. (Foto: Ida Marie Odgaard © Ritzau Scanpix)

Inger Støjbergs nye parti, Danmarksdemokraterne, skaber ikke bekymringsrynker hos Morten Messerschmidt.

Han har ellers tidligere forsøgt at få netop Inger Støjberg med i Dansk Folkeparti. Men nu går hun altså solo med sit helt eget parti, der på flere punkter ligner Dansk Folkeparti. Alligevel er det Morten Messerschmidts opfattelse, at der er plads til begge partier.

- Det er jeg helt overbevist om. Jeg glæder mig hver gang, der er en politiker, der kommer på banen og gerne vil af med Mette Frederiksen og have en stram udlængepolitik. Det er meget svært for mig at se det som en dårlig dag, siger han.

Ikke nervøs for tidligere medlemmers flirt med Støjberg

De tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti, Liselott Blixt, Karina Adsbøl, Bent Bøgsted og Lise Bech, har ifølge Ritzau allerede meldt, at de er positive overfor at blive en del af Danmarksdemokraterne.

Liselott Blixt, der nu er løsgænger, siger, at hun er glad for flere af de fokuspunkter, som Inger Støjberg og Danmarksdemokra- terne har. Blandt andet med land og by og sundhedsvæsnet. Hun vil nu tage en snak med Inger Støjberg for at se, om hun og partiet passer sammen. (Foto: Philip Davali © Ritzau Scanpix)

Liselott Blixt, der tidligere var sundhedsordfører for Dansk Folkeparti, siger, hun vil holde møde med Inger Støjberg, hvor de sammen skal finde ud af, om de er et match, fortæller hun.

- Jeg er nødt til at tale med Inger først for at vide, om det er noget, vi kan finde hinanden i. Inger skal jo også kunne se sig selv i den politik, jeg fremlægger, siger Liselott Blixt.

Men heller ikke de tidligere partisoldaters flirten med Støjberg bekymrer Morten Messerschmidt.

- Det forholder jeg mig slet ikke til. De har valgt at sige, at de ikke vil være en del af den reform af Dansk Folkeparti, som jeg har sat i søen. Fint. Så skilles vi, og jeg arbejder uforstyrret videre. Det er sådan, det er at være leder, siger han.

Er glad for at Støjberg bliver i dansk politik

At han selv har inviteret ind i Inger Støjberg Dansk Folkeparti, men at hun nu har lavet sit eget, bekymrer ham heller ikke.

- Det har hun valgt ikke at gøre. Det går jeg ud fra, at hun har en god grund til. Men det gør ikke min dag dårligere. Jeg er glad for, at Inger bliver i politik, og der er så mange ting vi ser fælles på, siger han.

Han forventer i øvrigt, at der vil være skår, som han mener vil skulle klinkes i blå blok, efter Venstre og Konservative stemte for en rigsretssag mod Inger Støjberg.

- Det stiller jeg mig gerne til rådighed for at gøre, siger han og er klar til at invitere Inger Støjberg til mæglingskaffe på sit kontor.

Mens flere tidligere medlemmer af Dansk Folkeparti er positive over for et fremtidigt medlemsskab af Danmarksdemokraterne, så er Martin Henriksen, der stillede op til formand for Dansk Folkeparti, mere kølig.

- Jeg håber, at det vil skabe noget samling på den danske højrefløj i stedet for al den splittelse, som vi har set de seneste år. Personligt kan jeg sige, at jeg ikke har set noget politisk program, og derfor vil jeg heller ikke kloge mig på det, siger han ifølge Ritzau.

Lyt til et dugfriskt portræt af Inger Støjberg i podcasten Rampelys fra Orientering. Vi knapper en pakke Zero op, og vender historien om den fodlænkede politiker og landmandsdatter fra hendes politiske karriere begynder i gymnasiet og frem til i dag.

Rampelys: Inger Støjberg