Messerschmidt stiftede nyt europæisk parti

Morten Messerschmidt var i sommer med til at stifte et nyt, europæisk parti med navnet AFE – Alternative for Europe. Nu opgiver han projektet.

Nyheden om partiet kommer, mens Europaparlamentet er ved at så på Messerschmidts brug af EU-midler. (Foto: Jens nøRgaard Larsen © Scanpix)

Dansk Folkepartis medlem af Europa-Parlamentet, Morten Messerschmidt, stiftede den 15. juli i år et nyt europæisk parti – Alternative for Europe (AFE).

Det skete helt uden offentlighedens bevågenhed.

Morten Messerschmidt bekræfter over for DR Nyheder, at han indtil for få dage siden var registreret som stifter af partiet, men onsdag aften siger han, at Dansk Folkeparti har forladt det politiske projekt.

Partiet skulle ifølge Messerschmidt være for de partier, der som Dansk Folkeparti er en del af den konservative gruppe, men som ikke sidder med i det konservative, europæiske parti.

- Det var på tegnebrættet, og derfor blev AFE stiftet, men det er også blevet lukket ned igen. Det er ikke noget, der bliver realiseret, siger Morten Messerschmidt.

Søgte penge til nyt parti

Sagen kommer frem, fordi Morten Messerschmidt har søgt om penge til det nye parti. Det fremgår af et brev sendt til Morten Messeschmidt fra Europa-Parlamentets generalsekretær Klaus Welle, som DR Nyheder er kommet i besiddelse af.

Her understreger Klaus Welle, at man kun må være medlem af ét europæisk parti, og Messerschmidt er på nuværende tidspunkt også medlem af partiet MELD.

I brevet står der, at fem medlemmer af MELD også er registreret som medlemmer af det nye parti. Desuden er præsidenten i MELD, Morten Messerschmidt, og MELDs kasserer Anders Vistisen registreret som stiftere af AFE.

Brevet er blot en uge gammelt. Alligevel afviser Messerschmidt, at partiet bliver til noget.

- Der er ingen MEP’er, der skriver under på at deltage i AFE. Dansk Folkepartis medlemmer har meddelt administrationen, at vi ikke deltager i noget europæisk parti i 2016, og derfor har vi ikke noget at gøre med det, og når der ikke er nogle, der skriver under, så dør organisationen, siger Morten Messerschmidt.

Hvornår har du meldt jer ud?

- Jeg kan ikke huske, om det var i går eller i dag, jeg skriver under på et papir, hvor jeg skriver til administrationen, at Dansk Folkeparti ikke vil være i noget europæisk parti i 2016.

Nyheden om Messerschmidts nye parti kommer, netop som Europa-Parlamentet har ønsket at se nærmere på, hvordan han har brugt EU-midler i sit politiske arbejde.

FacebookTwitter