Messerschmidt til kritisk bagland: De bilag kommer ikke frem

Partiformand Thulesen-Dahl bakker sin stemmesluger op: 'Hvis nogen i baglandet vil vide mere, kan de kontakte mig'.

Morten Messerschmidt er kommet i fokus, efter han har nægtet at fremlægge en række bilag, som den nu tidligere partikollega Rikke Karlsson har efterlyst. (Foto: Jens Nørgaard Larsen/Scanpix 2015) (Foto: © Jens nøRgaard Larsen, Scanpix)

Svaret til de kritiske baglandsstemmer i Dansk Folkeparti er entydig fra partitoppen:

De efterhånden omstridte bilag fra sagen om brugen af midler fra EU-organisationerne MELD og FELD kommer ikke frem.

Det siger både partiformand Kristian Thulesen Dahl og sagens hovedperson - Morten Messerschmidt:

- Jeg nærer den største respekt for Dansk Folkepartis bagland. Det ændrer bare ikke på, at dem, der har adgang til dokumenterne om de aktiviteter, der er afholdt i vores europæiske parti, det er - efter reglerne - Europaparlamentets kommission og den eksterne revision, siger Morten Messerschmidt (DF).

Og den linje bakker partiformanden op om:

- Vi følger systemets spilleregler, og vi er overbevidst om, at vi også har gjort det gennem de diskussioner, der har været de seneste uger, siger Kristian Thulesen Dahl.

Reprimande til bagland

I går bredte den diskussion sig til baglandet i Dansk Folkeparti, hvor flere byrådsmedlemmer og lokalformænd rettede en krads kritik af partiets europaparlamentariker.

Og det fik i dag DF-formanden til at komme med en reprimande til baglandet:

- Vi har den holdning i partiet, at vi meget gerne diskuterer den måde, tingene køres på, så folk er trygge ved det. Men den tager vi med vores folk. Så hvis der er medlemmer og folk i vores bagland, der ønsker at diskutere det med mig, så er de meget velkomne, siger Kristian Thulesen Dahl til DR Nyheder.

Bilagssag op til valgkamp

Bilagssagen kommer netop som Dansk Folkeparti for alvor begynder sin nej-kampagne op til retsforbeholdafstemningen den 3. december.

Og her mener byrådsmedlem og viceborgmester i Aabenraa, Eiler Schütt (DF), at partitoppen leger med ilden, når Morten Messerschmidt ikke ønsker at fremlægge bilagene.

- Sagen giver negativ omtale op til valgkampen om EU-afstemningen i december, og det er ærgerligt, siger Eiler Schütt til DR Nyheder.

Men den køber Morten Messerschmidt ikke:

- Jeg glæder mig til at komme rundt og møde de folk, som DR har talt med, og så vil jeg glæde mig til at fremlægge reglerne og fortælle, hvorfor vi insisterer på at gøre det på den her måde.