Messerschmidt vil i EU-Parlamentet

Morten Messerschmidt bliver Dansk Folkepartis nye EU-spidskandidat ved næste Europa-Parlamentsvalg og overtager kandidaturet efter MEP Mogens Camre

Morten Messerschmidt er ny EU-spidskandidat for Dansk Folkeparti til det kommende Europa-Parlamentsvalg i 2009. (Foto: © Keld Navntoft, Scanpix)

Morten Messerschmidt bliver Dansk Folkepartis nye spidskandidat til det kommende Europa-Parlamentsvalg i juni 2009. Messerschmidt er medlem af Folketinget og EU-ordfører for Dansk Folkeparti.

Pia Kjærsgaard begrundede i dag på pressemødet ledelsens valg, ved at udtrykke sin glæde over valget af EU-spidskandidaten:

- Vi kommer til at savne hans ihærdighed og politiske indsats på Christiansborg, men set i lyset af EU's tiltagende overformynderi og indgreb i nationalstaternes suverænitet får vi hårdt brug for en kompetent mand til at afløse Mogens Camre i Bruxelles.

MediaLinks:

EU-spidskandidaten ser frem til udfordringen

Morten Messerschmidt fortalte også om bevæggrundene for sin beslutning og udtrykte sin glæde.

- Jeg er meget tilfreds med at være medlem af Folketinget, men som medlem af Europa-Parlamentet kan jeg komme til at arbejde tæt på de mekanismer, som i stigende grad søger at overtage Danmarks selvbestemmelse.

Desuden udtaler han, at han tager Bruxelles som en udfordring.

- Jeg ser frem til at få danske journalister til at interessere sig mere for de overgreb mod medlemslandenes suverænitet, der udgår fra Bruxelles, siger Morten Messerschmidt.

Det næste Europa-Parlamentsvalg løber af stablen i 2009. Der skal vælges 13 danske medlemmer.

Repræsentanterne bliver valgt af den danske befolkning ved Europa-Parlamentsvalgene, der afholdes hvert femte år. Seneste valg blev afholdt i juni 2004.