Mette Bock opgiver TV2-salg efter DF-benspænd

Kulturminister Mette Bock erkender, at DF ikke kan overtales til at sælge 40 procent af TV2 i den kommende medieaftale.

Kulturminister Mette Bock (LA) erkender, at det ikke bliver i denne omgang, regeringen får trumfet et delvist salg af TV2 igennem. (Foto: Mads Claus Rasmussen © Scanpix)

Regeringen vil gerne sælge 40 procent af TV2. Men det kommer ikke til at ske i forbindelse med de igangværende forhandlinger om det næste medieforlig, erkender kulturminister Mette Bock (LA), efter Dansk Folkeparti har sat hælene i.

- Det ønsker Dansk Folkeparti ikke, og det må vi så selvfølgelig acceptere, konstaterer kulturministeren efter dagens medieforhandlinger med støttepartiet.

Betyder det, at du helt har opgivet at sælge TV2?

- Man skal aldrig sige aldrig i politik, men det bliver ikke i den her omgang, siger Mette Bock med henvisning til det medieforlig, der skal gælde fra 2019 til 2023.

Regeringen foreslog i sit medieudspil i april at sælge en andel på 40 procent af TV2 for at få en kommerciel medejer, der "både økonomisk og strategisk kan bidrage til TV2's udvikling på et mediemarked præget af hastig forandring".

Men der er der slet ikke behov ifølge Dansk Folkeparti.

- Vi synes, regeringen skal skrinlægge planerne om at privatisere TV2. TV2 fungerer godt i dag til danskernes tilfredshed, så der er ingen grund til at eksperimentere med en privatisering lige nu, siger gruppeformand Peter Skaarup.

Mette Bock understreger, at hun også mener, at TV2 klarer sig godt - og at en strategisk medejer skulle være med til at sikre, at tv-stationen er en lige så stærk virksomhed om 10 år.

- Det ærgrer mig på borgernes vegne, at vi ikke får en strategisk minoritetsejer ind i TV2 - en der har et andet perspektiv på at udvikle sådan en medievirksomhed med public service, troværdigt dansk indhold og investeringer i ny teknologi kunne have gjort noget godt for TV2, siger kulturministeren.

- Det lykkedes ikke – så må vi se, om vi kan vende tilbage til det på et senere tidspunkt, tilføjer hun.

Smalt medieforlig i sigte

Det er kun Dansk Folkeparti, der stadig sidder med ved forhandlingsbordet i medieforhandlingerne. Alle oppositionspartier er ude. Dermed bliver det et smalt medieforlig, der fra årsskiftet og fem år frem skal danne ramme for TV2, DR og landets øvrige medier.

I foråret blev regeringen og Dansk Folkeparti enige om de økonomiske rammer for medieforliget: De øvrige partier skulle gå med til at beskære DR med 20 procent over de næste fem år - det svarer til en besparelse på cirka 770 millioner kroner - og til at omlægge licensen, så pengene fremover opkræves over skatten.

I begyndelsen af april fremlagde regeringen så sit udspil til indholdet i det nye medieforlig.

Udover det delvise salg af TV2 lagde regeringens udspil blandt andet også op til at skære 33 procent af Radio24syv, som regeringen vil udbyde på ny med mulighed for at få reklameindtægter.

Derudover vil regeringen oprette en ny tv-kanal og en ny DAB-radiokanal med fokus på kulturformidling, øge støtten til nye medier og fratage digitale nyhedsmedier fra moms.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk