Mette Bock til Rørbye Rønn: Træk i arbejdstøjet!

DR’s ledelse skal tage det som en “spændende opgave” og komme i gang med at ændre DR, efter regeringen og DF’s bebudede besparelse på 20 procent. Brugerne skal mærke et forandret DR, siger Bock. Rønn vil sørge for, at besparelserne kan mærkes mindst muligt.

Torsdag aften var regeringens medieudspil og de aftalte besparelser på DR emnet i ‘Debatten’ på DR2. Her kom Mette Bock med en opsang til DR’s generaldirektør Maria Rørbye Rønn:

- Du sidder som topchef i det her hus, og nu siger du, at vi politikere skal i arbejdstøjet. Jeg vil meget intenst opfordre til, at DR’s ledelse og bestyrelse også går i arbejdstøjet, og prøver at tage det her som en spændende opgave, og se på at DR’s rolle selvfølgelig skal ændres markant i et helt andet mediebillede.

Kritikken kom efter, at generaldirektøren meddelte, at hun vil trække sig tilbage fra debatten om DR og rammerne for de danske medier.

- Helt generelt vil jeg sige, at nu er der kommet et medieudspil. Vi har debatteret mange af de her emner gennem meget lang tid, og jeg synes, at det er utroligt vigtigt at sige, at nu er det tid for politikerne at gå i arbejdstøjet, siger Rørbye Rønn, der altså vil give politikerne arbejdsro, mens de forhandler.

Bock: Brugerne skal opleve noget andet

Generaldirektøren understreger dog samtidig, at besparelserne får konsekvenser for DR.

- Når det er sagt, så vil jeg sige, at vi skal spare 773 millioner kroner. Vi skal spare alle de steder, hvor vi kan, hvor det giver mening, hvor brugerne mærker det mindst muligt. Men det er ikke muligt at finde 773 millioner, uden at det også påvirker produktionen af noget nyt dansk indhold. Det dokumenteres sådan set i en række analyser, der ligger. Vi vil selvfølgelig gøre det på den klogeste og smarteste måde i forhold til seere, lyttere og brugere, så de oplever det mindst muligt.

Det var dén udtalelse, der fik kulturminister på banen.

- Jeg har simpelthen ikke mødt dig igennem et helt år, uden at du har sagt, at hvis man sparer på DR, så bliver det et andet DR. Jamen det er jo meningen, Maria Rørbye Rønn!

Til det svarer Rørbye Rønn med en garanti om at ledelsen “tager opgaven på sig”.

- Vi har som opgave at sørge for, at et mindre DR fortsat leverer stærk public service, at DR er et fyrtårn og står stærkt i befolkningen med det vi laver, siger hun.

Se hele udsendelsen af Debatten på DR2 med Clement Kjersgaard, når regeringens medieudspil debatteres.