Mette Bock udskyder licens-diskussion

Kulturministeren vil stadig arbejde for lavere licens, men vil ikke konkludere forud for borgermøder rundt om i landet.

Den liberale kulturminister, Mette Bock, vil finde ud af, hvad der optager danskerne, før hun tager stilling til licensens størrelsesorden. (Foto: © Òlafur Steinar Gestsson, Scanpix)

Regeringens ambition om at sætte licensen ned bliver foreløbig udskudt. Kulturminister Mette Bock (LA) sætter nemlig gang i en proces, hvor hun på møder rundt om i landet vil diskutere indhold før økonomi:

- Vi gemmer diskussionen om størrelsen på DR, hvor høj skal licensen være og alt det der… Jeg vil gerne finde ud af, hvad der rører sig og hvad der optager folk, siger Mette Bock i et interview i P1’s Mennesker og medier fredag.

Dermed er hendes eget og Liberal Alliances konkrete forslag om nedsættelse af licensen med fem procent om året i fem år reelt lagt til side, for som Mette Bock siger:

- Man skal jo ikke gå ind i denne diskussion og så konkludere på forhånd.

Direkte adspurgt, om det omvendt betyder, at konklusionen kan blive højere licens for at imødekomme ønsker fra seere og lyttere, svarer Mette Bock:

- Jeg vil slet ikke gøre mig nogle forestillinger nu, for nu har jeg sat gang i en proces, hvor jeg har sagt, at min væsentligste opgave – og det kan blive meget svært – det er at holde mund.

På et spørgsmål om hele processen frem mod en ny medieaftale, der skal gælde fra begyndelsen af 2019, dermed kan ende med noget helt andet, end det hun politisk arbejder for, siger kulturministeren, at:

- Du kan spørge lige så mange gange du vil – og du må komme forbi, ligeså mange gange du vil – men jeg vil ikke konkludere på nuværende tidspunkt.

Det samme gælder for tanker om at flytte DR’s Koncerthus, kor og orkestre til Det Kongelige Teater, som Mette Bock beskrev i en kronik i Jyllands-Posten i begyndelsen af marts:

- Ingenting er slået fast, I kan tale om alt. Min ambition er at være åben uden at tænke taktisk og i proces, siger Mette Bock i interviewet i Mennesker og medier.