Mette F: Danskerne skal ikke skamme sig over asylpolitikken

Danskerne yder en stor indsats for at løse verdens flygtningeproblemer, og derfor skal de ikke skamme sig over Venstre-regeringens asylpolitik. Det siger Mette Frederiksen i aftenens udgave af ’Vi ses hos Clement’ på DR2.

Trods en uge med historisk hård international kritik af de danske asylstramninger understreger Socialdemokraternes formand Mette Frederiksen, at hun bakker helt op om de gennemførte stramninger:

- Der har bredt sig lidt en stemning af, at vi ikke kan være os selv bekendt. Og den holdning deler jeg ikke, siger hun og tilføjer: - Vi modtager i dag mange flygtninge, og det vil vi jo blive ved med at gøre. Men selvfølgelig skal vi da samtidig kunne finansiere vores eget velfærdssamfund.

Danmarks politik er "på ingen måde sympatisk"

Partiformand Mette Frederiksen erkender dog, at det ikke er nemt at stemme for stramninger på flygtningeområdet.

- Der er ikke noget ønskværdigt ved det her. Der er heller ikke noget sympatisk heri, siger hun og uddyber:

- Man kan jo ikke på nogen måde lægge det op sådan, at det er sympatisk eller rart at føre en asylpolitik, hvor familier bliver adskilt.

Mette Frederiksen mener samtidig heller ikke, at man kan kalde stramningerne af reglerne for familiesammenføring for socialdemokratisk politik:

- Jeg tror ikke, der er nogen politiske partier, der vil kalde det deres politik, og jeg har det selv sådan, at jeg gik ikke ind i politik for at gennemføre stramninger.

Vil ikke forholde sig til stramninger i foråret

I den forgangne uge har både statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og integrationsminister Inger Støjberg (V) erklæret, at der ikke er flere stramninger på vej. Og de udmeldinger bakker Mette Frederiksen op om:

- For nærværende har vi ikke flere stramninger, vi ønsker at gennemføre, siger hun, men erklærer dog, at hun ikke vil forholde til spørgsmålet om, hvorvidt S vil gennemføre nye stramninger, hvis flygtningestrømmen tager til i forårsmånederne.

Du kan se hele interviewet med Mette Frederiksen i aften klokken 21.30 på DR2.