Mette F: Irak-kommissionens medlemmer kan ikke samarbejde

Det er ikke kun PET, der er skyld i Irak-kommissionens forsinkelse, siger justitsminister, Mette Frederiksen. De tre kommissionsmedlemmer kan ikke finde ud at samarbejde.

Det er de tre medlemmer af Irak-kommissionens egen skyld, at de er blevet forsinkede, siger justitsminister Mette Frederiksen (S). De skulle bare holde op med de strides internt.

Det er ikke kun Politiets Efterretningstjeneste (PET), der har forsinket Irak-kommissionen i sit arbejde. Det er også de tre kommissionsmedlemmers egen skyld.

Sådan lyder den overraskende melding fra justitsminister, Mette Frederiksen (S), som allerede er igang med at undersøge problemerne mellem de tre kommisionsmedlemmer.

- Jeg er bekendt med, at der er problemer med samarbejdet internt i kommissionen, og at disse problemer tilsyneladende har haft betydning for fremdriften i arbejdet, skriver hun i en mail til DR Nyheder.

Ved at afklare problemerne

Irak-kommissionen har i to år ventet på en sikkerhedsgodkendelse fra PET for at kunne modtage hemmeligstemplede dokumenter, men den manglende godkendelse har ikke været den største hindring, fortsætter justitsministeren.

- Det er naturligvis vigtigt, at formaliteterne er på plads. Men jeg tror, det er endnu mere afgørende, at arbejdet i kommissionen fungerer optimalt. Vi er ved at få afklaret problemernes karakter, så det kan sikres, at kommissionen kommer tilbage på sporet, skriver justitsministeren i mailen.

Irak-kommissionen står overfor en kæmpe opgave med at skulle gennemgå op mod en million dokumenter, inden de i 2017 skal redegøre for Danmarks grundlag for at deltage i Irakkrigen.

Netop opgavens størrelse kræver, at kommissionen er sin opgave voksen, pointerer Mette Frederiksen.

Kommissionsmedlem: Kan ikke afvise påstanden

Juraprofessor, Jørgen Albæk Jensen, der sidder med i kommissionen siger til DR Nyheder, at "han ikke kan afvise, det er den korrekte fremstilling af problemerne".

DR Nyheder har forgæves forsøgt at få en kommentar fra kommissionsformand, Michael B. Elmer og det sidste kommissionsmedlem advokat Jeppe Skadhauge.

Facebook
Twitter