Mette F. ønsker selvransagelse i S, men uklart på hvad

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er stolt af regeringens politik og vil ikke sige, på hvilke punkter Socialdemokraterne har lyttet for lidt til befolkningen.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen opfordrer S til selvransagelse, men vil ikke pege på specifikke områder, man bør kigge på. (Foto: Jens Nørgaard Larsen © Scanpix)

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) afviser, at det er regeringens politik, der er skyld i den krise, Socialdemokratiet i øjeblikket befinder sig i.

Udmeldingen kommer efter at hun har opfordret partiet til at kigge indad og lytte mere til danskerne for at vinde befolkningens tillid.

- Vi er stolte af den politik, vi fører som regering. Jeg er beskæftigelsesminister i regeringen, og jeg står fuldt bag regeringens politik. Og jeg står fuldt bag Helle Thorning-Schmidt - både som statsminister og som formand for partiet, siger beskæftigelsesministeren.

Selv om Mette Frederiksen opfordrer til at lytte mere til befolkningen, vil hun ikke pege på nogen konkrete områder, hvor partiet har lyttet for lidt til vælgerne.

Hvor er det du ser, at Socialdemokraterne har lyttet for lidt? Der har blandt andet været en debat om EU-borgeres adgang til danske velfærdsydelser, er det blandt andet dér I har lyttet for lidt?

- Vi ligger rigtigt på EU-spørgsmålet, for vi siger fra regeringens side, at arbejdstagerne skal kunne vandre over grænserne, og det er der mange danskere, der har gavn af. Men det skal selvfølgelig ske på en måde, hvor vi kan bevare velfærdssamfundet, siger Mette Frederiksen.

Det handler ikke om konkrete sager

Hun henviser til at landet befinder sig i en krisetid, der skaber utryghed i samfundet, og at regeringen har truffet nogle beslutninger, der skal løse problemet ved blandt andet at skabe flere arbejdspladser.

Socialdemokraternes boligordfører Jan Johansen mener at dagpengereformen er noget af det, der har givet partiet problemer og skabt skepsis i baglandet.

Mette Frederiksen vil dog ikke pege på bestemte sager som årsag til Socialdemokraternes dårlige meningsmålinger:

- Jeg tror ikke spørgsmålet er, om man lytter nok til den ene eller den anden sag på konkrete områder.

- Det er mere en erkendelse af, at man tidligere har tiltrukket så og så mange vælgere, og der nu er nogle der i hvert fald holder pause fra Socialdemokratiet. Så skal man da være opmærksom på, hvad de siger, siger hun.