Mette F. og Lars Løkke i tv-duel: Hvad vil du spørge dem om? 

Kåre Quist er vært i tv-duel, men du kan også stille spørgsmål.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen og S-formand, Mette Frederiksen, skal søndag aften mødes i en duel i 21 Søndag. Og du kan være med til at stille spørgsmål. (Foto: søren bidstrup © Scanpix)

Hvor længe skal jeg vente på at få en hofteoperation? Og hvad med klimaet – hvad har I egentlig tænkt jer at gøre? Og hvordan er det nu med den pensionsalder?

Søndag aften kan du måske få svar på dine spørgsmål, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og S-formanden, Mette Frederiksen, for første gang står over for hinanden i en tv-duel. Det sker i 21 Søndag med Kåre Quist som vært.

For det vil nemlig ikke kun være Kåre Quist, som stiller spørgsmålene til de to politikere. Du får også lov. Så, hvad ønsker du at spørge de to duellanter om?

Hvis du brænder inde med et spørgsmål, så send det til mailadressen politiskduel@dr.dk, og så kan det være, at Kåre Quist vil bringe det videre til statsministeren og formanden.

Tyvstart på valgkampen

47-årige Kåre Quist er en garvet vært, som har arbejdet i DR siden 2007 og har været vært for TV-Avisen og søndagsmagasinet 21 Søndag siden 2013. Han har derfor stået i spidsen for utallige programmer og dueller gennem tiden.

Og han glæder sig til at have Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen som gæster.

- Vi vil gerne have en duel, hvor der er tid til at tale om de emner, der optager danskerne, og hvor jeg efter bedste evne vil forsøge at være seernes advokat.

- Mange seere kender nok følelsen af, at politiske debatter kan blive meget tekniske eller ende i verbale slagsmål. Jeg håber, at vi på søndag får en fair debat, hvor der er tid til at gøre danskerne klogere, siger han.

Seerne skal klædes godt på

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har som bekendt endnu ikke trykket på valgknappen, men med en duel mellem de to statsministerkandidater er der for alvor tyvstartet på valgkampen.

Lars Løkke Rasmussen skal senest udskrive valg i slutningen af maj, og valget skal senest afholdes den 17. juni i år.

Og det kommer formentlig ikke til at gå stille af sig, når de to toppolitkere mødes. For selvom de ofte diskuterer med hinanden, ved eksempelvis spørgetimen i Folketinget, så har de aldrig tidligere været i duel på den her måde.

Og ifølge Kåre Quist er målet med duellen meget enkelt.

- Vi vil gerne klæde seerne godt på, inden vi alle snart står med kuglepennen i hånden i en stemmeboks.

Du kan se duellen mellem Lars Løkke Rasmussen og Mette Frederiksen på søndag i 21 Søndag på DR 1 klokken 21.00.

Facebook
Twitter

Mere fra dr.dk