Mette F.: Sass rejser vigtig debat med australsk asylmodel

Socialdemokraternes formand vil have en diskussion af hele flygtningesystemet.

Socialdemokratiets formand, Mette Frederiksen, ser behov for flygtningediskussion.

Der er behov for en diskussion af hele flygtningesystemet.

Sådan lyder det fra Socialdemokraternes formand, Mette Frederiksen, efter socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, i dag har talt varmt for den voldsomt kritiserede australske asylmodel, hvor man fragter bådflygtninge til en ø.

- Jeg synes, det er en fuldstændig relevant diskussion at tale om, hvordan vi kan få en større indflydelse på, hvem vi hjælper og hvordan vi hjælper, siger Mette Frederiksen.

Det er dog ikke Socialdemokraternes politik at foreslå en decideret australsk model, lyder det fra S-formanden, der udlægger gruppeformandens ord således:

- Som jeg hører Henrik Sass Larsen, så er det en opbakning til, at man genvinder noget af den selvbestemmelse, der også bør være på flygtningeområdet, fordi vi må indrømme, at det flygtningesystem, vi har i og omkring Europa, de facto er brudt sammen, siger Mette Frederiksen.

Henrik Sass Larsen nævner i sin 1. maj-tale foruden Australien også Canadas system, hvor man fra flygtningelejre udvælger den arbejdskraft, man har brug for.

- Det er min overbevisning, at vi skal gøre det samme i Danmark. Det er os, der skal styre det og ikke menneskesmuglerne, siger Henrik Sass Larsen med henvisning til de to modeller.

FacebookTwitter