Mette Frederiksen åbner op for burkaforbud

I åbningsdebattens sidste timer siger Socialdemokratiet, at de er klar til et burkaforbud.

Mette Frederiksen (S) under folketingets åbningsdebat i folketingssalen på Christiansborg, torsdag den 5. oktober 2017.. (Foto: Mads Claus Rasmussen/Scanpix 2017) (Foto: © Mads Claus Rasmussen, Scanpix)

Socialdemokratiet har hidtil ikke ønsket at svare på spørgsmålet om, hvorvidt man vil stemme ja eller nej til et burkaforbud. Men i åbningsdebattens afsluttende fase kom der en mere klar melding fra partiets formand.

- Vi er klar til at forbyde burkaen, hvis det er det, der skal til, siger Socialdemokratiets formand Mette Frederiksen (S).

Tidligere i dag under folketingets åbningsdebat var beskeden ellers mere tilbageholdende. Til spørgsmålet om, hvorvidt partiet ville stemme ja til et beslutningsforslag, der forbyder beklædningsdelene burka og niqap svarede Mette Frederiksen følgende:

- Vi er imod burkaen, og vi vil gerne sikre, at burkaen ikke er en del af det danske samfund, og så må vi diskutere med hinanden her i Folketinget, hvordan vi gør det klogest og bedst

I formiddags udtrykte Mette Frederiksen bekymring i forhold til sanktionsmulighederne, der kan være forbundet et burkaforbud.

- Skal politiet så at sige tage tøjet af vedkommende? Skal vi have fængselsstraf, skal vi have bødestraf? Det vil vi gerne diskutere, lød det fra formanden i formiddags.

Men her til aften kan Socialdemokratiet altså godt se sig selv gå med til et forbud. Dermed rykker partiet sig et skridt nærmere Dansk Folkeparti og de Konservative, der begge går ind for et forbud.

Udmeldingen kom, da hun i et spørgsmål til statsministeren, under hans afsluttende replik, ville høre Venstre også er villige til at forbyde den omstridte beklædningsdel.

Beslutningsforslaget om et burkaforbud ventes at blive fremlagt i Folketingssalen inden længe. Dansk Folkeparti er afsender på forslaget.

Og Venstre ventes at tage til Dansk Folkepartis forslag i forbindelse med partiets landsmøde i weekenden. For nuværende er partiet er splittet internt.