Mette Frederiksen er landets mest populære politiker

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er sammen med Venstres formand landets mest populære politiker.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er landets mest populære minister.

Kontanthjælpsreform, dagpengereform, førtidspension. Socialdemokraterne har mange sager, der i øjeblikket giver dem historisk lav vælgertilslutning.

Men midt i vælgerflugten er der en socialdemokrat, der stadig ikke bare holder på opbakningen fra vælgerne, men ligefrem skaber den.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen er ikke bare landets mest populære minister. Hun topper ligefrem listen som landets mest populære politiker. Side om side med Venstres formand og tidligere statsminister Lars Løkke Rasmussen.

Det viser en helt ny måling, DR Nyheder har fået fortaget af Epinion, som du kan se her.Popularitet kan hurtigt falde

Målingen er dog foretaget i dagene før beskæftigelsesministeren i torsdags blev beskyldt for bevidst at have undladt at offentliggøre tal, der viser, at langt flere danskere ville ryge ud af dagpengesystemet, end det regeringen selv fremlagde.

En sag der blandt andet har fået Enhedslistens Christian Juhl til at sætte spørgsmålstegn ved tilliden til Mette Frederiksen. Og den sag, tror han da også, kan være med til at ødelægge hendes popularitet.

- Nu er vi løbet ind i den her uenighed om, hvor meget hun har offentliggjort, og hvor meget hun ikke har offentliggjort, og det skræmmer selvfølgelig, hvis det viser sig at være helt bevidst.

Men på trods af den sag og på trods af regeringens politik - så er Christian Juhl egentlig enig med vælgerne.

- Når jeg skal forhandle, så kigger jeg både på den person, jeg skal forhandle med og på politikken. Regeringens politik er noget værre lort for at sige det lige ud. Den har vi ikke meget til overs for, men hvis man skal kigge på de ministre, der skal administrere den, så er hun en af de dygtigste, sige Christian Juhl

Statsminister i bunden

I torsdags kunne DR Nyheder præsentere en Epinionsmåling, hvor Socialdemokraterne fik den næstlaveste vælgertilslutning nogensinde, og hvor Dansk Folkeparti lige præcis overhaler regeringspartiet.

I dagens popularitetsmåling er Statsminister Helle Thorning-Schmidt også en af bundskraberne. Kun Lars Barfoed og Annette Vilhelmsen står dårligere.

Politisk ordfører for Socialdemokraterne, Magnus Heunicke, har også set popularitetslisten, hvor Statsminister Helle Thorning-Smidt ligger i bunden

- Det matcher jo meget godt med, at vi i øjeblikket generelt får nogle dårlige meningsmålinger, og det er vi fuldstændig bevidste om og ydmyge omkring, siger Magnus Heunicke.

Men han vil ikke kommentere på, hvorfor Mette Frederiksen samtidig ligger i toppen

- Jeg vil ikke kommentere på de enkelte ministres placering, men jeg kan sige, at vi arbejder som et hold i regeringen og som socialdemokrater, og det hold, det kæmper for arbejdspladser og for vores velfærdssamfund, og det er en svær tid i øjeblikket, fordi vi får dårlige meningsmålinger, og fordi vi ikke er kommet fri af den økonomiske krise endnu.

Mette Frederiksen har ikke selv haft tid til at svare på, hvorfor hun ligger i toppen af popularitetsmålingen, mens statsminister Helle Thorning-Schmidt ligger i bunden.