Mette Frederiksen før asylforhandlinger: Menneskerettigheder beskytter de forkerte

Hverken S-formanden eller Inger Støjberg vil dog tage et opgør med menneskerettighedskonventionen i de aktuelle asylforhandlinger.

- Jeg har selv været justitsminister og var dengang og er i dag betænkelig ved, at vi eksempelvis tildeler statsborgerskab til folk, der er til fare for Danmarks sikkerhed, siger S-formand Mette Frederiksen. (Foto: Sara Gangsted © Scanpix)

S-formand Mette Frederiksen imødekommer til dels Dansk Folkeparti, som forud for dagens asylforhandlinger kræver et opgør med Den Europæiske Menneskerettighedskonvention.

Konventionen beskytter ”de forkerte” i nogle tilfælde, siger Mette Frederiksen.

- Jeg har selv været justitsminister og var dengang og er i dag betænkelig ved, at vi eksempelvis tildeler statsborgerskab til folk, der er til fare for Danmarks sikkerhed. Der synes jeg, at konventionerne beskytter de forkerte, siger Mette Frederiksen.

Derfor er Socialdemokraterne ”villige til at diskutere” konventionerne, når det drejer sig om kriminelle udlændinge.

Men nu og her handler det om at håndtere den aktuelle flygtningekrise, og det er derfor nødvendigt at ”skille tingene ad”, siger Mette Frederiksen.

Et opgør med menneskerettighedskonventionen bør altså ikke tages nu, lyder det.

Samme toner kommer fra udlændingeminister Inger Støjberg (V).

- Det er altid en vigtig diskussion at tage, og ja, konventionerne er skrevet i en anden tid før globaliseringen, og det udfordrer os da, siger Inger Støjberg.

Regeringen forhandler i dag med Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance og Konservative om regeringens forslag til en asylpakke. I sidste uge blev 13 punkter hastevedtaget i Folketinget, og nu forhandles der så om de resterende 21 punkter.

Heller ikke Inger Støjberg er dog klar til at gøre op med Danmarks forpligtelser i forhold til menneskerettighedskonventionen.

- Det, vi har lagt på bordet, holder sig indenfor konventionernes rammer, og sådan ser jeg også umiddelbart at det skal være, siger Inger Støjberg.